Stressreacties snel en effectief stoppen met Valentijnskorting

Stress vinden we in deze tijd bijna gewoon om te hebben. We leven in een tijd die veel van ons vraagt en ons regelmatig stress geeft.

Helaas is het vaak je geliefde waar je als eerste je stress naar uit. Regelmatig reageer je dan ook boos of geërgerd naar je geliefden. Juist omdat je geliefden zo dichtbij staan, zijn je reacties op die personen vaak het meest heftig. Deze reacties kunnen je ook weer stressvolle gevoelens over jezelf geven: je schuldig voelen, jezelf kwalijk nemen dat je zo reageert, schaamte naar anderen etc.

Deze stressreacties zijn echter op een simpele manier te stoppen en tot rust te brengen. Graag draag ik met Valentijn mijn steentje eraan bij dat geliefden ook liever tegen elkaar zijn. Daarom geef ik de komende dagen Valentijnskorting op mijn cursus Programmeer Jezelf naar Innerlijke Rust.

 

Een verbonden brein geeft harmonieuze relaties

Uit neurowetenschappelijk onderzoek blijkt dat je enkel in harmonie met jezelf en met anderen kunt zijn, wanneer de twee helften van je hersenen goed samenwerken. Dan heb je een ‘verbonden brein’.

Wanneer je twee hersenhelften niet verbonden zijn, is je brein in stress. Het begint dan signalen af te geven voor stresshormonen in je lichaam. Je komt in de vecht-, vlucht- of bevriesmodus. Dit geeft problemen op geestelijk en lichamelijk vlak.

Je perceptie verandert dan waardoor je niet meer liefdevol voor je omgeving of voor jezelf bent. Je krijgt dan vaak stressvolle gedachten. Ook kun je je dan moeilijk concentreren. Vaak ben je dan ook niet meer productief. En tenslotte werkt je immuunsysteem niet meer goed, wat lichamelijke klachten bij langdurige stress kan gaan geven.

Hoe deze stressreacties tot stand komen kun je lezen in dit blog.

 

Terug naar harmonie door je stressreacties te stoppen

Energie psychologie maakt ervan gebruik je twee hersenhelften weer met elkaar te verbinden. Zo kun je stressreacties in je lichaam binnen enkele minuten effectief stoppen en zo weer terugkomen in harmonie met jezelf en anderen.

Hoe je dit doet leer ik je mijn begeleidingstrajecten of in mijn online cursus. Je leert hierin je stressreacties te ontstressen.

Het ontstressen kun je toepassen op:

 • emoties als boosheid, irritatie, verdriet, wanhoop, somberheid
 • stress die je ervaart over situaties in je leven
 • bij doemdenken en piekeren
 • verwijten van anderen die je raken
 • als je jezelf iets kwalijk neemt of schuldig over voelt
 • uitstelgedrag
 • pijnklachten of ander ongemak in je lichaam
 • lastige gevoelens en vastzittende emoties
 • stress van geluiden, hitte. licht en/of andere overprikkeling
 • stress over situaties die nog komen
 • (plotselinge) vermoeidheid
 • stress die je voelt over gedrag van een bepaalde persoon
 • zorgen en angsten
 • oude nog stressgevende situaties (ook traumatische gebeurtenissen)

 

Het effect van jezelf ontstressen

Het effect van jezelf ontstressen, wat je bereikt met het stappenplan dat je leert in de cursus, is hetzelfde als wat je met een EMDR sessie bereikt. Het verschil is dat je met dit stappenplan heel gemakkelijk, meestal binnen 5 minuten per situatie, op jezelf kunt toepassen en dus geen begeleider nodig hebt.

De stressreactie stoppen en tot rust brengen is na het ontstressen in principe blijvend. Is er echter een trigger (oud pijnpunt) onder actief dan is het ook nodig deze trigger te ontstressen. In Cursus pakket Uitgebreid of Extra Uitgebreid kan ik je in een begeleidingssessie ook leren hoe je deze triggers opspoort en ontstresst als je je hier niet van bewust bent.

 

Valentijnsactie: met Korting je Stressreacties Zelf Leren Onstressen

Vanwege Valentijn geef ik korting op mijn online cursus en pakketten gecombineerd met begeleidingssessies. Meer informatie over de cursus kun je hier lezen.

– Pakket Basis Ontstressen:
van €89,- voor €59,- met kortingscode: BASIS ONTSTRESSEN
– Pakket Ontstressen Uitgebreid met 1 begeleidingssessie van 1,5 uur en 2x e-mailcoaching:
van totale waarde €259,- nu voor €149,-* met kortingscode: UITGEBREID ONTSTRESSEN
– Pakket Ontstressen Extra Uitgebreid met met 4 begeleidingssessies en 2x e-mailcoaching:
van totale waarde €674,- nu voor €499,-* met kortingscode: EXTRA UITGEBREID
*Deze prijzen zijn exclusief eventuele vergoeding die je terug ontvangt van je aanvullende zorgverzekering. De gemiddelde vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering per sessie is €40,-.

Bij pakket Ontstressen Uitgebreid met 1 begeleidingssessie leer ik je hoe je het stappenplan specifiek op jouw klachten toepast, eventueel leer ik je ook zelf spiertesten, oude triggers onder de klachten opsporen en ontstressen en angsten gericht opsporen en loslaten.

Bij pakket Ontstressen Extra Uitgebreid met 4 begeleidingssessies leer ik je bovenstaande en doen we ondersteunende processen om te werken aan versteviging van je basis, een betere relatie met jezelf en het doorbreken van verdere stressvolle of anderszins stressvolle patronen. Doel van de begeleiding kan dan zijn dat je meer liefdevol reageert naar je geliefden. We  zullen we daar dan ook andere energie psychologie processen hiervoor doen, die de stress uit deze relaties wegnemen. Je kunt zo eenzijdig aan relatieproblemen werken.

Ik maak gebruik van AVG-proof beeldbellen van Microsoft Teams voor beeldbelsessies. Sessies in mijn praktijkruimte in Hilversum zijn echter ook mogelijk.

Meer over wat je aankoopt met de verschillende pakketten en of het pakket voor jou geschikt is, kun je in de beschrijvingen van elk pakket lezen.

De kortingscodes zijn slechts geldig tot 16-2-2024. Dus wees er snel bij!

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en Professionele LIVE THE CONNECTION® Coach.

Ze is gespecialiseerd op onderbewuste programmeringen veranderen.
Zo kun jij op snelle en effectieve wijze je stressniveau verminderen en de mindset ontwikkelen, waarmee jij het leven creëert dat jij wilt!

Veel zorgverzekeringen vergoeden gedeeltelijk haar sessies vanuit de aanvullende zorgverzekering.


Lees meer over het Ontstressen:
Wat is het effect van jezelf ontstressen?
Vastgezette emoties loslaten
– Je boosheid kalmeren met energie psychologie
– Hoe doorbreek je gemakkelijk je piekeren?
– Stress verminderen binnen enkele minuten
Diepere lagen van stress loslaten

 

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This