Communiceren met je onderbewuste is waar ik dagelijks mensen bij begeleid in mijn Ontstress en Mindset Coachingspraktijk.

Ik help mensen bij het herprogrammeren van hun stress- en mindsetpatronen. In een serie blogs vertel ik hoe jezelf programmeren werkt.

In dit blog: Hoe werkt dit communiceren met je onderbewuste?

Via spiertesten communiceren met je onderbewuste

Om te communiceren met het onderbewuste maak ik in mijn coaching gebruik van spiertesten. Door lichte druk uit te oefenen op je arm zoals in de afbeelding bij dit blog voel je je spierspanning.

Bij een stressreactie heb je een zwakkere spierspanning in je lichaam, omdat je twee hersenhelften niet goed verbonden zijn. Maar ook als je iets zegt dat niet waar is voor je onderbewuste, geeft dit lichte stress. Daardoor zijn je hersenhelften ook niet goed verbonden en heb je ook deze zwakkere spierspanning.

Bij het zeggen van een overtuiging die waar is voor je onderbewuste (bv Ik woon in Nederland), blijft je arm na lichte druk op zijn plek. Bij een overtuiging die niet waar is (bv Ik woon in Duitsland), gaat je arm na lichte druk naar beneden.
Zo krijg je dus ook ja- en nee-antwoorden uit je onderbewuste.

Bij het herprogrammeren van je onderbewuste maak je gebruik van deze spierspanning om met je onderbewuste te communiceren.

Eerst maak je contact met je onderbewuste door iets te zeggen wat waar is. Terwijl je je daarop concentreert voel je de spierspanning na mijn lichte druk op je arm. Daarna zeg je iets wat niet waar is en voel je je zwakkere spierspanning.

Daarna kun je spiertesten of een situatie je stress geeft (hersenhelften niet goed verbonden). Of je kunt spiertesten of een overtuiging (dat wat je gelooft en je onbewuste impuls is) overeenkomt met wat je wilt bereiken.

Een stressreactie of een overtuiging die je belemmert te bereiken wat je wilt, kun je meestal binnen enkele minuten loslaten door jezelf te herprogrammeren.

 

Jezelf herprogrammeren door te communiceren met je onderbewuste

Op het moment dat je in een begeleidingssessie ontdekt hebt wat je wilt veranderen in je onderbewuste, gebruiken we een eenvoudig protocol (balans of verbindingsproces genoemd) om je onderbewuste te herprogrammeren. Je sluit door middel van het protocol een soort contract af met je onderbewuste om je programmatie te veranderen.

Je spreekt met je onderbewuste af wat je wilt veranderen en hoe je het verandert. Dit doe je ook weer door middel van spiertesten.

Vervolgens doorloop je een eenvoudig proces om te zorgen dat je hersenhelften zich weer verbinden met de situatie die stress geeft of met de gewenste overtuiging. Doorgaans duurt dit verbindingsproces niet langer dan enkele minuten.

De stressreactie in je hersenen laat je zo blijvend los. Of je herprogrammeert jezelf met een nieuwe gewenste overtuiging, die je ondersteunt te creëren wat je wèl wilt.

 

Problemen oplossen door jezelf te herprogrammeren

In mijn coaching maak ik gebruik van 3 methoden die gebruik maken van dit communiceren met je onderbewuste.

De methoden geven verschillende manieren om uit je onderbewuste aanwijzingen naar boven te krijgen welke onderbewuste blokkades spelen bij problemen.

Zo ontdek je welke stressreacties er bij de problemen in je onderbewuste actief zijn. Ook ontdek je welke (vaak onbewuste) overtuigingen je belemmeren te bereiken wat je wilt. Maar ook kunnen er andere onderbewuste blokkades spelen.

Jezelf herprogrammeren is mogelijk bij problemen die je ervaart met je goed over jezelf voelen, je zelfvertrouwen, je welbevinden (bv je stressniveau), je prestaties, je inkomenssituatie, je gezondheid (lichamelijke problemen) etc.

Maar ook gedrags -en mindsetpatronen waar je last van hebt, kun je via deze methoden verder onderzoeken en resetten. Tevens kun je angsten en eventuele trauma’s op een snelle en vriendelijke manier loslaten.

 

Zelf leren je onderbewuste te herprogrammeren

Als Ontstress & Mindset Coach merk ik dat de meeste mensen die begeleiding zoeken veel negatieve gedachten hebben en/of andere onrust ervaren. Meestal zijn deze negatieve gedachtenstromen en onrust heel gemakkelijk aan te pakken als ik mensen leer zichzelf te ontstressen met energie psychologie.

Dit ontstressen leren kun je nu ook leren in de online cursus die ik heb ontwikkeld. Via video’s, audio’s en schriftelijk materiaal leer je hoe jezelf herprogrammeert. Maak zo kennis met je onderbewuste herprogrammeren.

In combinatie met een begeleidingssessie (eventueel per beeldbellen) kan ik je ook het spiertesten bij jezelf leren. Tevens kan ik je dan leren hoe je angsten en onderliggende triggers opspoort en tot rust brengt door zelf te communiceren met je onderbewuste.

Als je ook wilt werken aan gedrags -en mindsetverandering dan kun je deze cursus ook aankopen met 4 sessies. Meer informatie over deze cursusvarianten lees je op deze pagina.

Zo kun je weer innerlijke rust ervaren!

 

Gratis consult

Heb je een probleem en wil je weten of je via communiceren met je onderbewuste jouw probleem kunt oplossen?

Bespreek met mij welke mogelijkheden ik zie voor jouw probleem. Het consult van een half uur per beeldbellen is geheel vrijblijvend en gratis.
Reserveer hier direct jouw consult.

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en
Professionele LIVE THE CONNECTION® Coach

Ze is gespecialiseerd op onderbewuste programmeringen te veranderen.
Zo kun jij op snelle en effectieve wijze je stressniveau verminderen en de mindset ontwikkelen, waarmee jij het leven creëert dat jij wilt!

Veel zorgverzekeringen vergoeden gedeeltelijk haar sessies uit de aanvullende zorgverzekering.

 

Lees ook:
Waarom werkt jezelf programmeren zo krachtig?
Hoe herprogrammeer je je onderbewuste?
Is jouw onderbewuste afgestemd op wat jij wilt?
Het derde geheim van het zelfgenezend vermogen: Geloof niet alles wat de artsen zeggen

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This