WAT IS EMDR?

EMDR is een krachtige, bewezen behandelmethode voor verwerking van nare en traumatische ervaringen

EMDR

Heb je een nare of traumatische ervaring meegemaakt en wil je werken aan de verwerking?

Door te werken met EMDR neemt de emotionele lading van de gebeurtenis of ervaringen af. Zo raak je vrij van de ongewenste emoties en andere klachten die hieruit voortkomen. Het is praktisch, gestructureerd en werkt vaak snel.

EMDR is de afkorting voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een beschrijving van het verwerkingsproces. Door (o.a.) het volgen van bewegingen met je ogen maak je jezelf minder gevoelig voor de ervaring en sla je deze anders op in je brein.

 

Waarbij kan EMDR toegepast worden?

Het is een goede methode als je last blijft houden van de gevolgen van een heftige ervaring, periode of trauma. Te denken valt aan geweld, een ongeluk of een andere nare ervaring die maar op je netvlies blijft staan. Of na een periode van ziekte of onzekerheid kan je last blijven houden van de angst dat het weer terugkomt.

Een nare ervaring of periode brengt vaak heftige emoties met zich mee. Normaal gesproken ben je binnen 2 tot 6 weken in staat om zo’n ervaring te verwerken.

Maar soms lukt dat niet. Soms blijft de hele ervaring in je hoofd en in je lichaam zitten en houdt het je tegen om verder te gaan met je leven.

Misschien herken je dit:

 • Je zegt tegen jezelf dat je het los moet laten maar het lukt niet.
 • De herinneringen blijven ‘vers’.
 • Je schiet in de stress als je er aan denkt.
 • Je droomt er vaak over en dat is niet fijn.
 • Een geluid, een geur of een beeld dat je ziet, kan de gebeurtenis zomaar terug brengen. Inclusief alle lichamelijke reacties van toen.
 • Het is net alsof het gisteren gebeurd is. En dat terwijl het maanden of soms zelfs jaren geleden heeft plaatsgevonden.
 • Je blijft maar last houden van angst, onzekerheid, boosheid en ander soort nare emoties die je niet meer wil.
 • Je wil gewoon verder met je leven maar het lukt niet.
Met EMDR lossen deze reacties snel op. Veel cliënten voelen al na twee of drie keer een enorme opluchting.

 

Reset jezelf met EMDR

Meer dan 25 jaar geleden werd de methode voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd dit verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Met name biedt EMDR een oplossing als er geen normale verwerking van een heftige ervaring plaatsvindt. Of als er meerdere ervaringen zijn, die ervoor zorgen dat angsten blijven.

Wat levert het op:

Op het moment dat trauma vast blijft zitten in je hersenen kan EMDR een oplossing bieden. Dit is wanneer je beseft dat het gevaar of de pijn is allang voorbij is, maar je lichaam reageert alsof je er nog middenin zit.

 

Begeleiding met EMDR

Wanneer ik je begeleid met EMDR pas ik een specifieke opbouw en structuur toe.
De sessies met EMDR hebben daarom een andere sessie-opbouw en tariefopbouw dan mijn overige begeleiding.

Mijn EMDR-begeleiding is niet mogelijk per videobellen. Het is voor de begeleiding ook noodzakelijk dat ik binnen 1,5 meter afstand van je kom. Ik pas de EMDR-methode toe zoals deze wordt toegepast door de Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland.

Wanneer je door mij begeleid wilt worden, neem dan svp contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. De opbouw en tarief voor de sessies zal ik je hierin uitleggen. Je kunt in mijn online agenda het kennismakingsgesprek inplannen.
Geef svp in het opmerkingenveld aan dat je graag met EMDR begeleid wilt worden.

Hier vind je mijn online agenda voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

Video

In onderstaande korte video wordt kort uitgelegd hoe EMDR werkt. Het geeft zo een beeld wat je kunt verwachten.

Zeer regelmatig plaats ik ook andere relevante video’s op mijn zakelijke Facebookpagina. Wil je deze filmpjes in je nieuwsoverzicht zien?
Dan vindt Facebook het belangrijk dat je af en toe een post liket, zodat ze weten dat je het wilt zien. Like je ze niet regelmatig, dan verschijnen ze op deze duur niet meer in je overzicht.​

 

EMDR in Hilversum

Ben je op zoek naar een EMDR Therapeut in Hilversum?
Dan heb je hier een EMDR behandelaar gevonden.

Of je nu in Hilversum woont of in de regio ‘t Gooi, neem contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Een afspraak is mogelijk in mijn praktijkruimte in Hilversum of eventueel op locatie.

Lees hier mijn profiel op www.vind-een-therapeut.nl

Op deze pagina kun je jouw vergoeding per sessie door je aanvullende zorgverzekering opzoeken. Mijn profiel op de site van mijn beroepsvereniging LVPW kun hier opzoeken: www.lvpw.nl.

   Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

   Pin It on Pinterest