Emoties loslaten kan soms lastig zijn. We houden vaak langdurig vast aan verdriet, irritatie, woede, angst of een andere vervelende emotie.

Als je weer denkt aan de persoon of de vervelende situatie of hierover praat, komt de emotie weer op.

In dit blog leg ik je uit hoe het komt dat je brein de emotie laat terugkomen. Tevens leg ik je uit hoe je deze vastgezette emoties eenvoudig loslaat met energie psychologie.

 

Wat gebeurt er in je brein bij een vastgezette emotie?

Het woord emotie komt uit het Latijn, van het woord emovere. Movere betekent bewegen en emovere betekent bewegen naar buiten. Een emotie is dus een beweging naar buiten toe.

Deze beweging komt op gang als jij controleverlies ervaart om de stress die situatie geeft uit je onderbewuste naar buiten te bewegen. Bij controleverlies neemt je brein iets waar via je zintuigen (zien, horen, voelen of ruiken) wat gevaarlijk (of pijnlijk) voor je is of kan zijn. Uit onderzoek blijkt dat een emotie maximaal 90 seconden duurt als deze volledig naar buiten kan komen.

Dit naar buiten laten komen van de emotie wordt echter vaak verstoord door beschermingsmechanismen van je onderbewuste, die eerder in je leven zijn ontstaan. Ooit was het in je leven veiliger om de emoties niet volledig toe te laten. Hierdoor laat je de emotie niet volledig naar buiten bewegen en zet je deze vast.

Als je dan weer terugdenkt aan het controleverlies waarvan de emotie is vastgezet, ervaar je weer de emotie (gevoel) of stressvolle gedachten over de situatie. Je komt dan door eraan te denken of erover te praten alsnog in de emotie. Je brein activeert opnieuw de emotie om deze beweging af te maken.

Maar ook kan het zijn dat je de emotie niet meer ervaart in wat je denkt, voelt of uitspreekt, maar dat deze zich heeft vastgezet in je lichaam. Je denkt aan de situatie en je gaat pijn of verkramping in je lichaam ervaren.

De energie kan dus niet doorstromen in je lichaam.

 

Vastgezette emoties loslaten met energie psychologie

In mijn praktijk voor Ontstress en Mindset Coaching werk ik met energie psychologie methoden. Met energie psychologie kan je energiestroom in je lichaam weer vrijmaken. Daarmee kan je de vastgezette emoties weer loslaten door de beweging naar buiten af te maken.

Als je elke keer weer irritatie, verdriet, angst of een andere nare emotie (of gevoel in je lichaam) ervaart als je praat over of denkt aan een bepaalde situatie, is deze emotie vastgeraakt. Vaak ben je dan ook druk in je hoofd over deze situaties. Je onderbewuste probeert wel de onafgemaakte beweging naar buiten af te maken, maar slaagt hier niet in door belemmerende overlevingsmechanismen.

Met energie psychologie kan je je onderbewuste weer aansturen en vastgezette emoties loslaten. Ik noem wat je doet daarom ook wel jezelf herprogrammeren. Via 5 eenvoudige stappen kun je een vastgezette emotie weer loslaten. Je maakt hiermee de beweging om de stress te verwerken alsnog af. Meestal duurt dit afmaken van de beweging naar buiten niet meer dan 5 minuten. Vaak echter gaat het nog veel sneller.

 

Hoe maak je de vastgezette emotie los?

In mijn online cursus leer ik je hoe je de vastgezette emotie losmaakt met de energie psychologie methode LIVE THE CONNECTION. Je leert een eenvoudig stappenplan, waarmee je doorgaans binnen 5 minuten de emotie loslaat.

Met het stappenplan stuur jij zelf je onderbewuste aan om alsnog deze onafgemaakte beweging naar buiten af te maken. Je maakt in het stappenplan gebruik van opdrachten aan jouw onderbewuste om deze aan te sturen. Je maakt het hiermee veilig voor je onderbewuste om dit keer de beweging wel af te maken.

Tevens maak je in het stappenplan gebruik van een lichamelijke houding, die een versnelde verwerkingsstaat geeft. Door het volgen van het stappenplan koppel je de emotie los van je mentale brein. Hierdoor gaat de vastgezette energie weer stromen en wordt de beweging naar buiten afgemaakt.

Als de beweging is afgemaakt komt de emotie niet meer op als je aan de persoon of de situatie denkt. Dit is ook wel wat men noemt dat de trigger-energie eraf gaat. Het brengt dat je meer berusting ervaart over de situatie, meer op afstand ernaar kunt kijken of je er rustig bij voelt. De herinnering wordt anders in je brein opgeslagen, waardoor het nu een (veel meer) neutrale herinnering wordt. Je maakt dus nieuwe verbindingen in je brein van hoe de energie stroomt als jij weer denkt aan de situatie of gebeurtenis.

 

Online Cursus Programmeer Jezelf naar Innerlijke Rust

In mijn cursus Programmeer Jezelf naar Innerlijke Rust leer je het stappenplan, waarmee je je vastgezette emoties loslaat via:
– schriftelijke uitleg over wat er in je brein gebeurt,
– video’s van de energie psychologie methode LIVE THE CONNECTION over hoe je brein werkt en hoe je het stappenplan toepast,
– een audio opname die je door het stappenplan heen begeleidt,
– schriftelijke opdrachten, die je helpen om je vastgezette emoties te observeren in je denken, zodat je deze makkelijker herkent en loslaat
– je kunt vragen stellen over het toepassen van de cursus in een speciale Facebook-groep of Linkedin-groep

Zo kan jij je vastgezette emoties zelf leren loslaten.

De cursus bied ik aan in 3 varianten:

– pakket BASIS:
Bovenstaande onderdelen bevat dit pakket. Het is geschikt voor je als je gemakkelijk leert van video’s en schriftelijke informatie en al zelfstandig aan je persoonlijke ontwikkeling regelmatig werkt (bijvoorbeeld met meditatie).

– pakket UITGEBREID met een (eventueel per beeldbellen) begeleidingssessie van 1,5 uur en 2x e-mailcoaching:
Dit pakket is meer geschikt voor personen die gemakkelijker leren door te ervaren en/of met persoonlijke uitleg. Het helpt erg als je veel aan je persoonlijke ontwikkeling werkt (bijvoorbeeld met meditatie) om de cursus verder zelfstandig toe te passen.
In de sessie begeleid ik je door het proces heen, zodat je het ervaart en leg ik je de stappen uit. Vaak vinden mensen na het ervaren en de uitleg het gemakkelijker om het stappenplan zelfstandig toe te passen en zo hun persoonlijke ontwikkeling een boost te geven.
Ook kan ik je in de begeleidingssessie het stappenplan met spiertesten leren. Spiertesten geven vaak meer informatie uit je onderbewuste. Onderliggende triggers en angsten door middel van spiertesten opsporen en loslaten kan ik je eventueel in de sessie leren.

– pakket EXTRA UITGEBREID met 4 (eventueel per beeldbellen) begeleidingssessies van 1,5 uur en 2x e-mailcoaching:
Dit pakket is het meest geschikt als je behoefte hebt aan een begeleidingstraject.
Je kunt denken aan: heftige emoties ervaren waar je al langer mee rondloopt door een moeilijke jeugd of trauma’s, als je stressniveau erg hoog is, als je jezelf saboteert in het bereiken van je doelen of als je veel belemmerende patronen hebt.
In de begeleidingssessies ga ik naast het je leren van vastgezette emoties loslaten met je werken aan veranderen van je mindsetpatronen en het opheffen van andere onbewuste blokkades.

Met BLACK FRIDAY geef ik ook kortingen op mijn pakketten om jezelf zo te leren herprogrammeren. Wanneer je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief krijg je vanzelf de kortingscode in je inbox. Inschrijven kan op deze pagina.

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en Professionele LIVE THE CONNECTION Coach.

Ze is gespecialiseerd op onderbewuste programmeringen te veranderen met energie psychologie.
Zo kun jij op snelle en effectieve wijze je stressniveau verminderen en de mindset ontwikkelen, waarmee jij het leven creëert dat jij wilt!

Veel zorgverzekeringen vergoeden gedeeltelijk haar sessies uit de aanvullende zorgverzekering.

 

Lees ook:
– Diepere lagen van stress loslaten
Wat is het effect van jezelf ontstressen?
Je boosheid kalmeren met energie psychologie
– Hoe doorbreek je gemakkelijk je piekeren?
– De resetknop bij mijn burn-out klachten

 

 

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This