Het zelfgenezend vermogen activeren is waar ik in mijn praktijk mensen mee help.
Mensen met chronische ziekten en andere lichamelijke klachten begeleid ik bij het activeren van hun zelfgenezend vermogen.
Hierbij gebruik ik methoden waarmee je met je onderbewuste communiceert en herprogrammeert.

De geheimen van het zelfgenezend vermogen ontrafel ik in deze serie van blogs.
Dit blog gaat over het belang van innerlijke rust voor het zelfgenezend vermogen.

Innerlijke rust als basishouding voor genezing

Om je zelfgenezend vermogen te activeren is innerlijke rust ontwikkelen belangrijk. In mijn eerdere blogs (zie onderaan) gaf ik al verschillende aspecten aan, die belangrijk zijn om je zelfgenezend vermogen te activeren. Innerlijke rust zou je de basishouding kunnen noemen die nodig is voor herstel.

Een ernstige diagnose krijgen gaat je niet in de ‘koude kleren’ zitten. Vaak treden er schrik en angsten op. Hier doe je jezelf geen goed mee. Het menselijk lichaam functioneert namelijk nog zoals in de ‘oertijd’. Schrik en angsten maakten toen dat we klaar moesten zijn om te vechten, vluchten of bevriezen. Je lichaam gaat dan in deze overlevingsmodus. In deze overlevingsmodus is je immuunsysteem even minder belangrijk. Je immuunsysteem gaat op een laag pitje bij schrik en angst.

Al je cellen gaan op overlevingsstand in plaats van dat ze in de modus van groei en herstel zijn. Meer over dit mechanisme beschrijf ik op deze pagina. Daarom is het belangrijk voor je herstel om volledig vertrouwen op je herstel te ontwikkelen. Elke onrust, angst, wanhoop of twijfel maakt dat al je cellen stress hebben. Ontwikkel je echter het gevoel dat je goed bezig bent en dat het goed komt, dan kan er weer herstel in je cellen optreden.

Hoe zorg je ervoor dat je je rustig voelt?

Gevoelens lijken moeilijk te beïnvloeden. Toch kun je deze sneller veranderen dan de meeste mensen denken.

Bij mijn begeleiding maak ik gebruik van energie psychologie methoden. In een begeleidingstraject leer ik je een proces waarmee je je gevoelens van onrust, je zorgen maken, angst, wanhoop, twijfel, maar ook andere vervelende gevoelens binnen enkele minuten loslaat. Tevens heb ik een online cursus ontwikkeld waarin je dit kunt leren door middel van video’s en schriftelijke informatie.

Wanneer je deze gevoelens loslaat, ga je je al snel rustiger voelen. Zo krijg je zelf invloed op hoe je voelt en zorg je voor herstellende rust in je lichaam.

Vanuit angst heb je snel het gevoel geen keuze te hebben. Vanuit innerlijke rust kun je de tijd nemen om je mogelijkheden te onderzoeken en goede afwegingen te maken wat jou helpt te herstellen.

Geloven in je herstel

Geloven en je voorstellen dat je geneest blijken ook zeer belangrijk elementen te zijn voor je zelfgenezend vermogen. Dit wordt ook wel het placebo-effect genoemd. De mate waarin je gelooft dat een behandeling of middel je gaat genezen blijkt vaak het meeste effect te hebben in de genezing. Een mooi filmpje waarin dit duidelijk wordt uitgelegd vind je hier: The Power of Placebo Effect.

Maar ook het omgekeerde is het geval. Geloof je dat je achteruit gaat, dan zorgt dit geloof er ook voor dat je je slechter gaat voelen. Er zijn ook voldoende ervaringsverhalen dat mensen zieker worden van geloven in een prognose. Belangrijk is dus om niet te geloven in een prognose. Mijn eigen ervaringsverhalen hiermee beschrijf ik in het blog: Geloof niet alles wat de artsen zeggen.

Hoe deze negatieve gedachten invloed hebben op je gezondheid wordt ook wel het nocebo-effect genoemd. Epigenetisch celbioloog Bruce Lipton vertelt in dit fimpje hier mee over: Placebo effect versus No-cebo effect. Je negatieve gedachten geven weer waar je in gelooft. Daarom werken we in mijn begeleidingsstrajecten aan het ontwikkelen van overtuigingen, die zorgen dat je helemaal gelooft in je herstel. Door een mindset om te genezen te ontwikkelen creëer je ook op dit vlak innerlijk rust in jezelf.

Je mindset om te genezen ontwikkelen

Drie energie psychologie methoden gebruik ik in mijn begeleiding. Met de methoden herprogrammeer je snel en eenvoudig blokkades in je onderbewuste. Belemmerende overtuigingspatronen die je je hele leven had, verander je hiermee binnen enkele minuten.

Om een mindset om te genezen te ontwikkelen werk ik eerst met het verstevigen van je basis. We zorgen dat je overtuigingen krijgt die zorgen dat je een basis van innerlijke rust ontwikkelt. Tevens werken we aan het verstevigen van de relatie die je met jezelf hebt. Meer zelfliefde en eigenwaarde geven ook meer rust in jezelf.

Een lijst van meerdere overtuigingen is in een keer te veranderen in je onderbewuste. Om je mindset om te genezen te ontwikkelen werk ik met meerdere lijsten van overtuigingen. Eén van de lijsten is een lijst met gezondheidsovertuigingen. Deze is opgesteld op basis van overtuigingen die mensen met een optimale gezondheid blijken te hebben.

De negatieve gedachten over je ziekte geven ook ingangen om je mindset te veranderen. Dit zijn jouw blokkerende overtuigingen om te genezen. Onderdeel van de begeleiding is om deze blokkerende overtuigingen op te sporen en te veranderen.

Maar ook als je niet bewust bent van je belemmerende gedachten bieden deze energie psychologie methoden manieren om diepere lagen van stress (blokkades) op te sporen in je onderbewuste. De klachten zijn dan een ingang om aanwijzingen over de diepere lagen van stress in je onderbewuste naar boven te halen.

Diepere lagen van stress loslaten

Je klachten kunnen boodschappen zijn dat er nog diepere lagen van stress in je actief zijn. Lichamelijke klachten en ziekten zijn vaak complex. Bij lichamelijke spanningsklachten is de lichamelijke klacht nog gemakkelijk terug te leiden naar de stress die je ergens over ervaart. Bij ziekten is het vaak moeilijker. De klachten kunnen dan verbonden zijn aan oude stressvolle gebeurtenissen en trauma’s. Maar ook stressvolle familiepatronen, verborgen voordelen of andere oude overlevingsmechanismen van het onderbewuste kunnen onder de ziekten actief zijn.

Met verschillende processen kunnen we deze oude stress en andere diepere lagen van stress opsporen. Via spiertesten krijg je antwoorden uit je onderbewuste. De verschillende methoden bieden processen om deze diepere lagen van stress los te laten. Zo kom je op diepere lagen tot rust in jezelf.

Rust in jezelf creëren

Steeds duidelijker wordt dat visualiseren en je daarbij te voelen alsof je al gezond bent meehelpt om je zelfgenezend vermogen te activeren.

Je onderbewuste heeft het nodig te weten wat jij wilt creëren. Het reticulair activatie systeem in onze hersenen wordt actief als jij een bepaalde focus hebt. Meer over dit systeem kun je lezen in mijn blog: Laat je reticulair activatie systeem je wensen creëren.

Ik werk met verschillende visualisatie processen, die erop gericht zijn je onderbewuste te herprogrammeren. Zo weet je onderbewuste precies hoe het eruit ziet waar jij heen wilt.

Maar als het voor jouw klachten nodig is geef ik je ook visualisatie- en gevoelsoefeningen mee naar huis. In mijn online cursus kun je ook één van deze visualisatie en gevoelsoefeningen leren. Door regelmatig deze oefeningen te gaan doen, programmeer je rust in jezelf en activeer je je zelfgenezend vermogen.

Begeleiding naar innerlijke rust als basishouding van je herstel

Wil je ook innerlijke rust ontwikkelen om je zelfgenezend vermogen te activeren? Neem contact op voor een vrijblijvend consult.

Of wil je eerst meer lezen over het herprogrammeren van je onderbewuste?
In mijn gratis Ebook leg ik meer uit over hoe je met energie psychologie jezelf zo snel en eenvoudig herprogrammeert. Tevens vind je hierin meer informatie over de mogelijkheden om te werken aan lichamelijke klachten en ziekten.

 

Meer lezen over de geheimen van het zelfgenezend vermogen?

 

In mijn praktijk voor Ontstress & Mindset Coaching werk ik met PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION® en Refreshing Beliefs Method.
Alle drie de energie psychologie methoden bieden doeltreffende en simpele manieren om emotionele en fysieke stress te verminderen.
De methoden werken aan de stress en (overtuigings)patronen die ‘onder’ de gezondheidsklachten liggen. Het zijn geen genezingsmethoden. Ze worden ook niet aangeboden als een ‘behandeling’. Zodanig zijn het een aanvulling op reguliere behandelingen.
Er zijn veel ervaringsverhalen die vertellen dat lichamelijke klachten en ziekten verdwijnen. Op dit moment is het niet wetenschappelijk bewezen dat dit ten gevolge van PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION® of Refreshing Beliefs Method is.

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en Professionele LIVE THE CONNECTION® Coach.
De begeleiding wordt gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.

 

 

 

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This