Het zelfgenezend vermogen activeren is waar ik in mijn praktijk mensen mee help.
Ik begeleid mensen met chronische ziekten en andere lichamelijke klachten.
Hierbij gebruik ik methoden waarmee je met je onderbewuste communiceert en herprogrammeert.
In deze serie van blogs ontrafel ik het geheim van het zelfgenezend vermogen.
In dit eerste blog vertel ik over de disfuncties in cellen die kunnen ontstaan door stress.

 

De centrale stem van het lichaam

Ons lichaam bestaat uit vele individuele cellen. Elke cel heeft intelligentie en kan op zich bestaan. In ons lichaam is elke cel ook onderdeel van een multicellulaire gemeenschap. Ons lichaam is een coöperatie van meer dan vijftig triljoen cellen. Per definitie is een gemeenschap een optelsom van individuen dat een gemeenschappelijke visie deelt. In de gemeenschap van ons lichaam wordt geluisterd naar een ‘centrale stem’, wat wij ervaren als ‘mind’ of geest.

 

Disfuncties in cellen door stress

De celbioloog Bruce Lipton legt in zijn boek ‘De biologie van de overtuiging, hoe gedachten je leven creëren‘ uit dat cellen als het ware aan of uit kunnen staan. Uit celonderzoek blijkt dat als de geest de omgeving als veilig inschat de lichaamscellen kunnen groeien en herstellen. In stressvolle situaties nemen de lichaamscellen een afwerende houding aan. De energiebronnen worden aangewend voor beschermende maatregelen in plaats van voor groeiprocessen. Groeiprocessen stoppen wanneer het systeem gestrest is. Ons lichaam is opgewassen tegen korte periodes van acute stress. Is daarentegen de stress aanhoudend, dan zal ons lichaam disfuncties gaan vertonen en kan het ziek worden.

 

De onbewuste geest als bron van stress

De bron van stress is de ‘centrale stem’ van het lichaam, de geest. De geest bestuurt bewust, maar ook vaak onbewust ons lichaam. Stress kunnen we vaak bewust opmerken zoals bij negatieve gedachten en bij emoties als irritatie of verdriet. Maar ook kunnen we niet bewust zijn hoe we aangestuurd worden door onze onbewuste overtuigingspatronen. Deze patronen kunnen ons stress geven.
Als het lichaam ziek wordt, zijn we ons vaak niet meer bewust van de stress of deze patronen. We kunnen onze ziekten daarom zien als een informatiebron dat we op een onbewust niveau stress ervaren.

 

Je zelfgenezend vermogen activeren

Ik gebruik in mijn praktijk methoden waarmee je met je onderbewuste communiceert. Door middel van verschillende processen spoor je bewuste en onbewuste stress of trauma’s op. Vervolgens laat je met deze processen heel gemakkelijk je stress en trauma’s los. Maar ook spoor je stressgevende overtuigingspatronen op en reset je deze snel en eenvoudig. Op deze manier ontwikkel je een mindset om te genezen en activeer je je zelfgenezend vermogen.

Ben jij op zoek naar begeleiding om jouw mindset om te genezen te ontwikkelen? Lees in mijn gratis Ebook hoe je jezelf zo herprogrammeert.

 

Zelf je stressreacties tot rust brengen

Wil je leren hoe je zelf de stressreacties tot rust brengt in je lichaam?
Je gedachten en emoties zijn vaak de ingang om stress op te sporen. Lees in dit blog hoe je zelf kunt leren de stress op te sporen en binnen enkele minuten te resetten naar innerlijke en daarmee ook lichamelijke rust.

 

Meer artikelen over het zelfgenezend vermogen:


In mijn praktijk voor Ontstress & Mindset Coaching werk ik met PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION® en Refreshing Beliefs Method. Alle drie de methoden bieden doeltreffende en simpele manieren om emotionele en fysieke stress te verminderen.
Deze energie psychologie methoden werken aan de stress en (overtuigings)patronen die ‘onder’ de gezondheidsklachten liggen. Het zijn geen genezingsmethoden. Ze worden ook niet aangeboden als een ‘behandeling’. Zodanig zijn het een aanvulling op reguliere behandelingen.
Er zijn veel ervaringsverhalen die vertellen dat ziekten en lichamelijke klachten verdwijnen. Op dit moment is het niet wetenschappelijk bewezen dat dit ten gevolge van PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION® of Refreshing Beliefs Method is.

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en Professionele LIVE THE CONNECTION® Coach.

 

 

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This