Het zelfgenezend vermogen activeren is waar ik in mijn praktijk mensen mee help.
Ik begeleid mensen met chronische ziekten en andere lichamelijke klachten.
Hierbij gebruik ik methoden waarmee met je onderbewuste communiceert en herprogrammeert.
In deze serie van blogs ontrafel ik het geheim van het zelfgenezend vermogen.
In dit blog vertel ik over de mindset van ‘overlevers’ van kanker.

 

De mindset van ‘overlevers’

Henk Fransen is een arts die zich veel verdiept heeft in het zelfgenezend vermogen bij mensen met kanker. Hij vertelt in zijn blog over spontane genezing dat uit zijn onderzoek onder ‘overlevers’ is gebleken dat de mindset van ‘overlevers’ uit de volgende eigenschappen bestaat:

1. De wil om te leven
Een ‘overlever’ heeft een sterke wil om te leven en hij gelooft in zijn genezing.
2. Door het vuur gaan
Een ‘overlever’ is nog niet klaar met zijn leven. Hij heeft iets wat hij per se nog wil meemaken of iets dat hij absoluut nog wil bereiken. Hij is bereid om daarvoor door het vuur te gaan.
3. Macht en controle
Een ‘overlever’ ervaart macht en controle. Dat wil zeggen: hij handelt vanuit het gevoel dat hij invloed heeft op wat er in zijn leven gebeurt.
4. Trouw aan zichzelf
Een ‘overlever’ is trouw aan zichzelf. Hij geeft uitdrukking aan zijn diepste gevoelens, behoeften en levensovertuiging.

In mijn begeleiding van mensen met chronische ziekten of lichamelijke klachten naar activering van hun zelfgenezend vermogen zie ik regelmatig dat ontwikkeling van deze mindset als ‘sleutel’ voor herstel naar boven komen.

 

De wil om te leven

Vaak komen mensen bij mij, omdat ze al gehoord hebben over de kracht van overtuigingen. Ze weten dat deze hun herstelproces zowel negatief als positief kunnen beïnvloeden. We gaan op zoek naar hun belemmerende overtuigingen, die blokkeren dat zij niet geheel kunnen geloven in hun genezing. We veranderen deze overtuigingen in bekrachtigende herstel bevorderende overtuigingen. Ze creëeren hiermee de mindset van ‘overlevers’.

De wil om te leven is bij de mindset van ‘overlevers’ een basisovertuiging. Het kan zijn dat je zowel de overtuiging hebt ‘Ik wil leven’ als ‘Ik wil dood’. Je hebt dan beide impulsen. Maar ook kunnen ze allebei niet actief zijn. Dan is er een soort onverschilligheid om te leven. Of in het ergste geval is de overtuiging ‘Ik wil dood’ actief en ‘Ik wil leven” niet actief. Op een eenvoudig en snelle wijze kunnen we deze overtuigingen goed in je onderbewuste zetten.

 

Door het vuur gaan

Een doel hebben kan erg ondersteunend werken om te genezen of om de dood uit te stellen. Van dichtbij heb ik meegemaakt dat mijn schoonmoeder met een agressieve vorm van kanker nog heel graag met haar levenspartner wilde trouwen. Ze wilde hem op deze manier financieel goed achterlaten. Ze wist haar sterven uit te stellen tot ze getrouwd waren. Toen ze dit doel bereikt had, was ze binnen 24 uur overleden.

Als iemand een bepaald doel voor ogen heeft in zijn genezingsproces check ik daarom of zijn/haar overtuigingen hem/haar hierbij ondersteunen. Zo wilde een man met hersenletsel heel graag weer op een fiets met 2 wielen kunnen rijden. Hij had al 2 jaar revalidatie achter de rug na zijn herseninfarct. Hem was door de artsen verteld dat verder herstel onwaarschijnlijk was. Qua evenwicht en coördinatie van zijn rechterzijde leek deze droom niet te verwezenlijken. Toch hebben we zijn overtuigingen hierbij ondersteunend gemaakt. Nu twee jaar later mede met hulp van veel fysiotherapie en andere oefeningen kan hij weer op een fiets met 2 wielen rijden.

 

Macht en controle

Een chronische of zelfs terminale ziekte hebben kan een gevoel van hopeloosheid geven. Je kunt je een slachtoffer van de situatie voelen. Als dit het geval is kunnen we gaan onderzoeken welke stress hieronder zit. Op een eenvoudige en lichte manier kan deze stress losgelaten worden. De situatie wordt dan weer neutraal. Dit geeft de rust om weer controle over je leven te nemen en je eigen macht te gaan ervaren.

Wat je gelooft (je overtuigingen) en wat je verwacht creëer je ook in je lichaam. Je kunt zelf alle stoffen aanmaken die je genezen. Aangetoond is dat de werkzaamheid van placebo’s (ook wel positief verwachtingseffect genoemd) heel hoog is. Als je gelooft dat het werkt, genees je erdoor. Geloof je het echter niet (het Nocebo-effect), dan gaat het niet werken. In dit korte filmpje legt celbioloog Bruce Lipton het placebo-effect en het nocebo-effect uit.

Belangrijk is daarom dat je volledig gelooft dat de methoden die je gebruikt je helpen om te genezen. We maken daarom de overtuiging ‘De methoden die ik gebruik genezen mij’ actief.

Door verdere herstel belemmerende overtuigingen te veranderen in herstel bevorderende overtuigingen verkrijg je een mindset van macht en controle over je herstelproces.

 

Trouw aan zichzelf

Trouw aan jezelf zijn door het uitdrukken van je diepste gevoelens, behoeften en levensovertuigingen is voor veel mensen niet gemakkelijk.

In mijn begeleiding komen vaak dit soort blokkades naar boven als we gaan zoeken naar de boodschap van de ziekte. Vaak komen overtuigingen naar boven die het trouw zijn aan jezelf blokkeren. De ziekte communiceert als het ware om te gaan leven naar wie we werkelijk zijn en om bewuster om te gaan met onze gevoelens, behoeften en wat belangrijk is voor ons in het leven.

Het is vaak heel verrassend wat voor boodschappen er met de klachten naar boven komen. Het geeft kansen om een mindset om te genezen te creëren, die je vaak zelf niet zou bedenken.

 

 

Je zelfgenezend vermogen activeren

Ik gebruik in mijn praktijk methoden waarmee je met je onderbewuste kunt communiceren.

Door middel van mijn begeleiding en specifieke processen spoor je bewuste en onbewuste overtuigingen, stress of trauma’s op, die onder je klachten aanwezig zijn.

Vervolgens verander je is met deze methoden heel gemakkelijk je overtuigingen en laat stress los. Je creëert met deze processen jouw mindset om te genezen.

 

 

Je mindset om te genezen ontwikkelen

Ben jij op zoek naar begeleiding om jouw mindset om te genezen te ontwikkelen? Reserveer dan een gratis en vrijblijvend kennismaingsconsult.

Wil je eerst meer lezen over het herprogrammeren van je onderbewuste?
Schrijf je in voor mijn nieuws en updates en je krijgt als welkom gratis mijn Ebook voor meer informatie over jezelf programmeren toegestuurd.

 

Meer lezen over de geheimen van het zelfgenezend vermogen?

 

In mijn praktijk voor Ontstress & Mindset Coaching werk ik met PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION® en Refreshing Beliefs Method. Alle drie de methoden bieden doeltreffende en simpele manieren om emotionele en fysieke stress te verminderen.
Deze energie psychologie methoden werken aan de stress en (overtuigings)patronen die ‘onder’ de gezondheidsklachten liggen. Het zijn geen genezingsmethoden. Ze worden ook niet aangeboden als een ‘behandeling’. Zodanig zijn het een aanvulling op reguliere behandelingen.
Er zijn veel ervaringsverhalen die vertellen dat lichamelijke klachten en ziekten verdwijnen. Op dit moment is het niet wetenschappelijk bewezen dat dit ten gevolge van PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION® of Refreshing Beliefs Method is.

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en Professionele LIVE THE CONNECTION® Coach.

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This