Het zelfgenezend vermogen activeren is waar ik in mijn praktijk mensen mee help.
Ik begeleid mensen met chronische ziekten en andere lichamelijke klachten.
Hierbij gebruik ik methoden waarmee je met je onderbewuste communiceert en herprogrammeert.
In deze serie van blogs ontrafel ik het geheim van het zelfgenezend vermogen.
Dit blog gaat over de kracht van wat je gelooft voor je herstelproces.

 

Gaan leven naar de prognose

We leven in een maatschappij waarin als je ziek bent artsen op basis van hun onderzoeken een diagnose geven. Als je een ernstige ziekte of aandoening hebt, krijg je ook vaak een prognose. Er worden uitspraken gedaan over hoe lang je te leven hebt of in hoeverre je verder kunt herstellen.

Wat er vaak gebeurt is dat we deze diagnoses en prognoses als waar aannemen. We gaan deze geloven. Gevaar hiervan is dat je onderbewuste er zo voor zorgt dat ook gebeurt wat je gelooft. Bijvoorbeeld als de arts bij terminale kanker zegt dat je nog maar enkele weken te leven hebt. Als je deze prognose gelooft, is er een grote kans dat je dan ook binnen enkele weken sterft. Maar ook het omgekeerde is het geval: als je het niet gelooft kun je veel langer leven of zelfs een “overlever” worden.

De arts Frank Hansen begeleidt vaak mensen met kanker in hun zoektocht naar genezing. In dit filmpje vertelt hij op beeldende wijze dat mensen die langer dan hun prognose leven een bepaalde mindset hebben. Ze geloven niet in de prognose.

 

De prognose niet accepteren

De kracht van de geest heb ik zelf mogen ervaren toen mijn vader de diagnose uitgezaaide kanker kreeg. De arts gaf hem de prognose, dat hij nog maar enkele weken te leven had. Mijn vader wilde deze prognose niet accepteren. Hij bleef zeggen dat hij nog ging genezen en besloot zich te laten bestralen. Genezen deed hij hier niet door, maar hij wist de prognose van enkele weken te rekken tot een half jaar.

Zijn overtuigingen dat hij zou genezen waren toch niet helemaal ondersteunend. Steeds meer ging hij achteruit. Mijn vader raakte halfzijdig verlamd en had toen volledige zorg nodig. Nog steeds vertelde hij echter dat hij met revalidatie ging genezen.

Tot de huisarts langskwam. Deze overtuigde hem dat hij echt niet meer ging genezen. Toen gaf hij zijn geloof op. Hij raakte kort daarna in een coma en overleed binnen twee dagen.

 

De kracht van wat je gelooft

Ik begeleid een man van 72 jaar met de ziekte van Crohn (ziekte waarbij de darmen ontstoken zijn). Hij kent de kracht van wat je gelooft (je overtuigingen). We hebben samen uitgebreid gezocht naar zijn herstel ondermijnende overtuigingen. Deze hebben we veranderd naar herstel ondersteunende overtuigingen.

Elke keer echter als hij weer een nieuwe uitslag van een onderzoek heeft gehad, checken we de diagnose als overtuiging in zijn onderbewuste. Vaak moeten we constateren dat er op basis van wat de artsen geconstateerd hebben weer een herstel belemmerende overtuiging actief geworden is. Bijvoorbeeld de overtuiging ‘Mijn dunne darm is ontstoken’. Het blijft verleidelijk voor zijn onderbewuste om wat hem zo stellig wordt verteld als waar aan te nemen.

Hij heeft echter een mindset dat hij trouw is aan zichzelf en dat hij zelf invloed heeft op zijn herstel. Daarom veranderen we het weer in herstel ondersteunende overtuigingen als ‘Mijn dunne darm is volledig gezond’. We zien resultaat. De ontstekingswaarde in zijn darmen is flink omlaag gegaan en hij ervaart minder darmklachten.

 

Geloof niet alles wat de artsen zeggen

Maar het mooiste voorbeeld is voor mij is een man met niet aangeboren hersenletsel. Vier jaar terug verloor hij door een herseninfarct bijna al zijn vaardigheden om voor zichzelf te zorgen. Twee jaar lang heeft hij een intensief revalidatietraject gevolgd. Toen ik hem ontmoette 2 jaar terug kon hij met moeite met een stok weer lopen. Met hulp kon hij weer zelfstandig thuis wonen.

Hem was de prognose gegeven dat na 2 jaar revalidatie verder herstel praktisch niet mogelijk was. Hij wilde graag weer een beter evenwicht, betere coördinatie van zijn bewegingen en beter verstaanbaar zijn bij het spreken.

De prognose was echter ook zijn geloof geworden. In het begeleidingstraject kwamen we veel herstel blokkerende overtuigingen tegen. Dit waren overtuigingen als dat zijn verdere herstel niet mogelijk was en dat zijn therapieën hem niet verder hielpen. Deze belemmerende overtuigingen hebben we veranderd naar herstel bevorderende overtuigingen.

Regelmatig kreeg hij ook de boodschap uit zijn onderbewuste dat hij door moest gaan met de therapieën en de dagelijkse oefeningen om deze overtuigingen actief te gaan leven. Dit doet hij trouw en met resultaat!

Nu 2 jaar later is hij zover dat hij weer zonder stok door zijn huis kan lopen. Hij heeft een veel betere coördinatie van zijn rechterhand om bijvoorbeeld zonder morsen koffie te drinken. Zijn droom was om weer op een fiets met 2 wielen te kunnen rijden. Dit evenwicht en de coördinatie hiervoor heeft hij zich weer eigen gemaakt. Uit zijn omgeving krijgt hij ook regelmatig te horen dat zijn spreken erg vooruit is gegaan.

 

Prognoses verwerpen

Zorgen dat je niet gaat leven naar de prognoses kan ik je mee ondersteunen. Ik gebruik methoden waarmee je met je onderbewuste communiceert. Door middel van mijn coaching en specifieke processen spoor je je bewuste en onbewuste overtuigingen, stress of trauma’s op, die onder je klachten aanwezig zijn. Vervolgens verander je met deze methoden heel gemakkelijk je overtuigingen en laat je stress en trauma’s los.

Door je onderbewuste te herprogrammeren geloof je niet meer alles wat de artsen zeggen. Je verwerpt de prognoses en ontwikkelt een mindset om te genezen. Je activeert zo je zelfgenezend vermogen.

 

Je mindset om te genezen ontwikkelen

Ben jij op zoek naar begeleiding om jouw mindset om te genezen te ontwikkelen? Reserveer dan een gratis en vrijblijvend consult.

Wil je eerst meer lezen over het herprogrammeren van je onderbewuste?
Schrijf je in voor mijn nieuws en updates en je krijgt als welkom gratis mijn Ebook voor meer informatie over jezelf programmeren toegestuurd.

 

Meer blogs over de geheimen van het zelfgenezend vermogen:

 

In mijn praktijk voor Ontstress & Mindset Coaching werk ik met PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION® en Refreshing Beliefs Method. Alle drie de methoden bieden doeltreffende en simpele manieren om emotionele en fysieke klachten te verminderen.
De methoden werken aan de stress en overtuigingen die ‘onder’ de gezondheidsklachten liggen. Het zijn geen genezingsmethoden. Ze worden ook niet aangeboden als een ‘behandeling’. Zodanig zijn het een aanvulling op reguliere behandelingen.
Er zijn veel ervaringsverhalen die vertellen dat lichamelijke klachten en ziekten verdwijnen. Op dit moment is het niet wetenschappelijk bewezen dat dit ten gevolge van PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION® of Refreshing Beliefs Method is.

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en Professionele LIVE THE CONNECTION® Coach.

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This