Lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten zijn vaak moeilijk te verklaren en op te lossen. Klachten als pijnklachten, buikklachten, zwakke weerstand, vermoeidheid, slaapproblemen, etc. kunnen in bepaalde periodes van je leven spelen en veel ongemak geven.

Stress

De oorsprong van deze klachten is regelmatig terug te vinden in stress die iemand in het dagelijks leven ervaart. Vaak kunnen de klachten weer verdwijnen als de omstandigheden veranderen. Maar ook kunnen ze verdwijnen als de stress verlaagd wordt die je ervaart over de stressvolle situatie.
Blijven de klachten of verergeren zij, dan is er iets nodig om de stress in je lichaam op te heffen.

Automatische stressrespons ongewild actief

Er zijn aanwijzingen dat de lichamelijke klachten zijn terug te voeren op de automatische stressrespons van je lichaam. Deze blijft ongewild actief. Het is de respons die in mensen (en dieren) ontstaat als reactie op een gevaar: als er een tijger voor je staat, dan komt je hele systeem razendsnel en automatisch in actie om te vechten, vluchten of bevriezen door o.a. het stresshormoon cortisol aan te maken.

Overleving: sympathisch systeem

Het sympathische systeem wordt dan actief en alleen de functies van het lichaam die nodig zijn voor overleving krijgen voeding. Ondanks dat wij niet meer te maken hebben met levensgevaarlijke dieren, is dit systeem nog steeds in ons mensen actief als wij stress ervaren.

Herstel: parasympatisch systeem

Onder normale omstandigheden komt je systeem weer tot rust als “het gevaar” geweken is. Het parasympatische systeem wordt dan geactiveerd en rustgevende hormonen worden aangemaakt. Dit parasympatische systeem voorziet je gehele lichaam weer van de nodige voedingstoffen. Je lichaam herstelt zich dan weer.

Onvoldoende herstel

Bij een verstoorde stressrespons blijft je lichaam in een toestand van alertheid. 
Je lichaam krijgt dan geen of onvoldoende gelegenheid tot herstel. Op den duur kan dit lichamelijke klachten geven.

Terug naar rust in je lichaam

Met methodes om jezelf te herprogrammeren is het mogelijk om te communiceren met je lichaam via het onderbewuste. Het is mogelijk om te gaan zoeken naar stressfactoren, die je stressrespons ongewild actief houden. Met de methodes kan de stress opgespoord worden. De stressrespons kan binnen enkele minuten losgelaten worden worden. Er ontstaat rust en vrede met de situatie.
Tevens kunnen belemmerende patronen gerelateerd aan deze stressfactoren veranderd worden. De belemmerende overtuigingspatronen worden veranderd in bekrachtigende overtuigingspatronen. Zo kan er weer rust in je lichaam komen.
Het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt zo geactiveerd.

Zelfherstellend vermogen versterken

In mijn coaching werk ik met drie methoden om jezelf te herprogrammeren:
PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION® en Refreshing Beliefs Method. Naast het loslaten van stress en veranderen van overtuigingspatronen hebben deze methodes nog andere uitgebreide processen om het zelfherstellend vermogen van je lichaam te versterken.

 

Lees voor meer informatie over Jezelf Programmeren en het communiceren met het onderbewuste ook mijn blogs over lichamelijke klachten of download mijn gratis ebook.

 

In mijn praktijk voor Ontstress & Mindset Coaching werk ik met PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION® en Refreshing Beliefs Method. Alle drie de methoden bieden doeltreffende en simpele manieren om emotionele en fysieke klachten te verminderen.
De methoden werken aan de stress en overtuigingen die ‘onder’ de gezondheidsklachten liggen. Het zijn geen genezingsmethoden. Ze worden ook niet aangeboden als een ‘behandeling’. Zodanig zijn het een aanvulling op reguliere behandelingen.
Er zijn veel ervaringsverhalen die vertellen dat lichamelijke klachten en ziekten verdwijnen. Op dit moment is het niet wetenschappelijk bewezen dat dit ten gevolge van PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION of Refreshing Beliefs Method is.

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en Professionele LIVE THE CONNECTION Coach.

Hoe programmeer je jezelf met PSYCH-K®?

Hoe programmeer je jezelf met PSYCH-K®?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Als welkom ontvang je direct gratis mijn Ebook.

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest