Het zelfgenezend vermogen activeren is waar ik in mijn praktijk mensen mee help.
Ik begeleid mensen met chronische ziekten en andere lichamelijke klachten.
Hierbij gebruik ik methoden waarmee je met je onderbewuste communiceert en herprogrammeert.
Het geheim van het zelfgenezend vermogen ontrafel ik in deze serie van blogs.
Dit blog gaat over het samenspel van acceptatie en hoop op genezing

Hoop op genezing weer toelaten

Om je zelfgenezend vermogen te activeren zie ik een proces dat noodzakelijk is om te doorlopen.

Mijn client met niet aangeboren hersenletsel door een herseninfarct is een goed voorbeeld van het doorlopen van dit proces. Hem was verteld dat na 2 jaar revalidatie verder herstel praktisch niet meer mogelijk zou zijn.

Hij had in die 2 jaar revalidatie al een rouwproces van verlies van veel vaardigheden doorlopen. Bij mij kwam hij om aan een relatieprobleem te werken. Zijn acceptatieproces om te moeten leven met de verdere beperkingen was op dat moment nog gaande.

Toen ik voorstelde om ook aan herstel van zijn beperkingen ten gevolge van het hersenletsel te werken, stuitte ik in eerste instantie op grote weerstand. ‘Wat kapot is IS kapot’ zei hij.

Zelf was ik al overtuigd dat het mogelijk is om weer nieuwe hersenverbindingen te vormen door middel van neuroplasticiteit. In dit inspirerende engelstalige filmpje wordt uitgebreid neuroplasticitiet uitgelegd. We maken nieuwe verbindingen in onze hersenen door onder andere onze overtuigingen te veranderen.

Door gesprekken met elkaar te voeren over neuroplasticiteit, ontwikkelde hij een houding van ‘Baat het niet, dan schaad het niet’. We zijn gaan werken aan een mindset om te herstellen. Zijn herstel blokkerende overtuigingen zijn we gaan opsporen en veranderen. In mijn derde blog in deze reeks vertel ik meer over dit proces.

Naast mijn begeleiding in mindset verandering bleef hij intensief doorgaan met oefenen in therapieën en met dagelijkse oefeningen. Ondanks de prognose die hij had gekregen dat verder herstel praktisch niet mogelijk zouden zijn, is zijn coördinatie, zijn evenwicht en spraak nu sterk verbeterd.

Enerzijds heeft hij een proces doorlopen van acceptatie ontwikkelen van zijn beperkingen ten gevolge van zijn hersenletsel. Anderzijds is hij doorgegaan met actief stappen nemen om verder te herstellen. De hoop op verdere genezing is hij weer gaan toelaten.

 

Acceptatie en hoop door één deur

Dit proces vertelt ook heel beeldend Anneke Smit-Boerma in een interview met Henk Fransen op deze pagina over versterking van je genezende vermogens.

Anneke wordt geïnterviewd door Henk Fransen als ‘overlever’ van kanker. Ze kreeg de prognose dat zij niet langer dan 2 maanden te leven had. Maar ze hoorde ook dat er meerdere alternatieve geneeswijzen zijn waarmee je kunt genezen van kanker. Bij deze alternatieve genezers kwam ze veel ‘overlevers’ tegen. Deze hadden net als zij een prognose van een paar maanden te leven gekregen. Dit gaf haar weer hoop op leven.

Ze worstelde ermee: ‘Moet ik nou hopen op leven of moet ik nou de dood aanvaarden?’ en ‘Hoe krijg ik beide door één deur geduwd?’ Met deze vragen heeft ze wel een half jaar geworsteld. Tot ze besefte dat zowel het aanvaarden van de dood en blijven hopen op leven er tegelijkertijd mogen zijn.

 

Stress en blokkades om te herstellen vermijden

Zowel volledig je ziekte en beperkingen accepteren, als blijven hopen en acties nemen om te herstellen, zie ik als het vierde geheim van het zelfgenezend vermogen.

Laat je slechts één van beide toe, dan geeft dit stress en blokkades.

Als je je alleen blijft focussen op de hoop op genezing wordt het een ‘moeten’. Het ‘moeten genezen’ geeft stress. Anneke Smit-Boerma vertelt in het filmpje dat zij denkt dat veel van haar medelotgenoten met kanker juist hierdoor zijn gestorven. Aanhoudende stress kan disfuncties in je cellen veroorzaken zoals je in mijn eerste blog in deze reeks kunt lezen. Het is dus belangrijk om ook acceptatie van je ziekte of beperkingen te gaan ervaren.

Focus je je volledig op de acceptatie van de ziekte en beperkingen, dan is er is het risico dat je niet meer gelooft dat je kunt genezen. In mijn derde blog in deze reeks kun je lezen hoe een mindset met herstel blokkerende overtuigingen je herstel kunnen tegenhouden. Je geeft dan de hoop op herstel op. Daarmee valt dan ook de motivatie weg om verdere acties te nemen om te herstellen. Waarom zou je, als het toch hopeloos is?

 

Je zelfgenezend vermogen activeren

In mijn begeleiding vind ik het daarom belangrijk om aan beide te werken: zowel aan acceptatie van de ziekte of beperkingen als aan hoop op genezing.

Ik begeleid je met methoden waarmee je met je onderbewuste kunt communiceren. Door middel van mijn begeleiding en specifieke processen kun je je bewuste en onbewuste overtuigingen en stress opsporen. Vervolgens kun je met deze methoden heel gemakkelijk overtuigingen veranderen en stress loslaten.

De processen om met je onderbewuste te communiceren maken het mogelijk om zowel je acceptatie als je hoop op genezing eenvoudig te bereiken. Door te werken aan je mindset kun je je zelfgenezend vermogen activeren.

 

 

Je mindset om te genezen ontwikkelen

Ben jij op zoek naar begeleiding om jouw mindset om te genezen te ontwikkelen? Reserveer dan een gratis en vrijblijvend consult.

Wil je eerst meer lezen over het herprogrammeren van je onderbewuste?
Schrijf je in voor mijn nieuws en updates en je krijgt als welkom gratis mijn Ebook voor meer informatie over jezelf programmeren toegestuurd.

 

Meer lezen over de geheimen van het zelfgenezend vermogen?

 

In mijn praktijk voor Ontstress & Mindset Coaching werk ik met PSYCH-K®, LIVE THE Connection® en Refreshing Beliefs Method. Alle drie de methoden bieden doeltreffende en simpele manieren om emotionele en fysieke stress te verminderen.
Deze energie psychologie methoden werken aan de stress en (overtuigings)patronen die ‘onder’ de gezondheidsklachten liggen. Het zijn geen genezingsmethoden. Ze worden ook niet aangeboden als een ‘behandeling’. Zodanig zijn het een aanvulling op reguliere behandelingen.
Er zijn veel ervaringsverhalen die vertellen dat lichamelijke klachten en ziekten verdwijnen. Op dit moment is het niet wetenschappelijk bewezen dat dit ten gevolge van PSYCH-K®, LIVE THE CONNECTION® en Refreshing Beliefs Method is.

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en Professionele LIVE THE CONNECTION® Coach.

 

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This