Zelfvertrouwen

ZELFVERTROUWEN VERGROTEN
In sommige situaties kan je je onzeker, gespannen, zenuwachtig of zelfs angstig voelen. Bijvoorbeeld op het werk, bij een examen of in een groep. Zo kan het zijn dat
– je moeite hebt om voor jezelf op te komen;
– je onzeker voelt bij het leggen van contacten;
– je gespannen bent om fouten te maken en je alles perfect wilt doen;
– je bang bent om kritiek te krijgen en je je snel aangevallen voelt;
– je bij nieuwe uitdagingen je moeite hebt deze aan te gaan vanwege het risico om te falen;
– je jezelf gaat vergelijken met anderen.

Overtuigingen over jezelf
Zelfvertrouwen gaat over het vertrouwen dat je in jezelf hebt en is terug te leiden naar de overtuigingen die je hebt.

Onderbewuste zorgt voor stress
Heb je een belemmerende overtuiging dat je bijvoorbeeld iets niet kunt, dan zal je onderbewuste zoeken naar de ervaring dat je het daadwerkelijk niet kunt. In deze situaties komt er stress in je systeem als je het wel probeert te kunnen.
Heb je de bekrachtigende overtuiging dat je het kunt, dan zal je onderbewuste je ondersteunen in de acties die je neemt. In deze situaties zul je je op je gemak en zeker voelen.

Belemmerende overtuigingen
In situaties als groepsangst, prestatieangst of examenvrees zijn belemmerende overtuigingen actief die maken dat je je onzeker, gespannen, zenuwachtig of angstig voelt.

Succeservaring
Om meer zekerheid en vertrouwen in jezelf te gaan ervaren in de situaties waar je je nu onzeker, zenuwachtig of angstig voelt, kunnen we samen onderzoeken welke overtuigingen dan actief zijn en belemmerend werken. We kunnen deze vervangen door overtuigingen die je je rustig laten voelen, je zelfvertrouwen geven en je een succeservaring kunnen bezorgen.

In een volgende soortgelijke situatie kun je het verschil ervaren.

Wil je weten of ik je kan helpen met jouw probleem? Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend consult. Ik vertel je er graag meer over.

 

Voor meer informatie lees ook mijn blogs over zelfvertrouwen en eigenwaarde en over werken met het onderbewuste of meld je aan voor mijn gratis Ebook.

Het maakt niet uit of je denkt dat je iets kunt of dat je denkt dat je iets niet kunt, in beide gevallen heb je gelijk - Henry Ford, 1863-1947 over de kracht van overtuigingen en je zelfvertrouwen

Het maakt niet uit of je denkt dat je iets kunt of dat je denkt dat je iets niet kunt, in beide gevallen heb je gelijk – Henry Ford, 1863-1947 over de kracht van overtuigingen en je zelfvertrouwen

    Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

    Pin It on Pinterest