Verlangen om mezelf te resetten

De resetknop bij mezelf vinden daar verlangde ik hevig naar toen ik in 2015 al meer dan een jaar met burn-out klachten rondliep. Elke dag was weer een uitdaging om deze goed door te komen.

Constant voelde ik mij moe. Ik raakte snel overprikkeld of opeens heel moe. Meerdere dingen tegelijk doen lukte niet meer. Buiten de deur meer dan 2 activiteiten op een dag doen plande ik niet meer. Dit deed ik om mezelf te beschermen tegen oververmoeidheid.
Mijn zoontje van toen bijna 3,5 jaar had eigenlijk geen middagslaapje meer nodig. Maar ik-zelf wèl. Als we niet samen gingen rusten, kon ik om kleine dingen tegen hem uitvallen.
Ook gaf het spanningen in mijn relatie met mijn partner en mijn moeder.

In die tijd zorgde ik voor mijn licht dementerende moeder. Ik zorgde ervoor dat zij nog zo zelfstandig mogelijk thuis kon blijven wonen.
Mijn burn-out klachten verergerden helemaal toen mijn moeder in het ziekenhuis kwam met een gebroken been. Vervolgens moest ze na een niet succesvol revalidatietraject naar een verpleeghuis.

In deze hectische tijd ging ik volledig over mijn grenzen. Wekenlang bezocht ik haar dagelijks. Er was opeens heel veel te regelen. Mijn moeder begreep er allemaal niets meer van en was heel angstig. Door dagelijks aanwezig te zijn probeerde ik haar zoveel mogelijk gerust te stellen.

Voor opname in een verpleegtehuis had ik mijn moeder de jaren ervoor willen behoeden. Mijn angsten werden nu werkelijkheid. Ze reageerde erg slecht op het verpleegtehuis.
Ik zag haar achteruitgaan. Dit maakte dat ik het heel moeilijk vond om de zorg aan het verpleeghuis over te laten.

Doodmoe voelde ik me, maar ik bleef maar doorgaan. Tot mijn lichaam aan de noodrem trok. Opeens had ik een cyste in mijn knieholte. Als de cyste verkeerd schoot, kon ik bijna niet meer lopen van de pijn. Dit kon uren, soms dagen duren. Praktisch niets meer kon ik dan. Strompelend liep ik met mijn moeders stok door mijn huis om toch voor mijn zoontje te zorgen. Ik kon niet anders dan het verpleeghuis de zorg voor mijn moeder helemaal laten overnemen. En zelf zat ik zoveel mogelijk op de bank.

 

Hoe was het zover gekomen?

Altijd was ik al iemand die steeds maar door kon gaan als ik stress had. Mijn oplossing was meestal om maar sneller te gaan werken en mijn to do-lijstje af te werken. Met liefde zorgde ik bijna fulltime voor mijn zoontje en het gaf me veel voldoening om alles voor mijn moeder te regelen om haar een veilige woonplek te bieden.

In die jaren was mijn stressniveau echter erg opgelopen. Bij mijn banen in de jaren ervoor kon ik na werktijd mijn werk wel achter mij laten en ontspanning opzoeken. De zorg voor mijn zoontje en moeder ging echter praktisch 24 uur per dag door. Mijn stress response systeem was overactief geraakt. Dit gaf burn-out klachten.

Op zoek naar herstel van mijn burn-out klachten was ik mij eerder gaan verdiepen in lezingen van Vera Helleman. Zij leerde mij niet meer in al mijn negatieve gedachten te geloven. Dit hielp mij om minder te doemdenken en te piekeren.
Vera Helleman kan haarfijn uitleggen dat al onze gedachten, gevoelens en gedrag in ons onderbewuste worden vormgegeven door onze overtuigingen.
Wat ze zei begreep ik. Dit klopt voelde ik. Geen idee had ik echter hoe ik de negatieve overtuigingen onder mijn gedachten, gevoelens of gedrag kon opsporen. Laat staan dat ik wist hoe ik deze kon veranderen.

Toen ik thuis weer eens ‘verplicht’ op de bank zat, luisterde ik naar een inspirerende video van de psychotherapeute Jean Liefloff. Zij vertelde dat wij de meeste onbewuste overtuigingen opdoen in onze eerste levensjaren.
Hierna ging ik spontaan in Google zoeken op onbewuste overtuigingen. PSYCH-K® kwam naar boven. Hiermee zou je je onbewuste overtuigingen kunnen opsporen. Bovendien ze snel en eenvoudig veranderen naar de overtuigingen die je wel wilt!
Ik was gelijk razend enthousiast. Als dit werkte, kon ik van mijn negatieve gedachten, gevoelens en gedrag afkomen. Het weekend daarna werd dichtbij een workshop georganiseerd. Toen ik die week weer zonder pijn kon lopen, boekte ik gelijk deze workshop. Ik voelde dat ik dit moest doen!

 

De resetknop

In de workshop leerde ik dat ik met PSYCH-K® ook gemakkelijk stress kon loslaten. Ik had wel wat stress los te laten op de situatie met mijn moeder. Tevens gaven de consequenties voor mijn financiële situatie en daarmee mijn thuissituatie mij stress. Hiermee ging ik aan de slag. Toen ik terugreed wist ik het. In heel mijn lichaam voelde ik het. De resetknop had ik gevonden! Zelf kon ik mijn stress opheffen! Alle stress op de situatie met mijn moeder en hoe het verder moest, was ik kwijt! Stralend kwam ik thuis!

Maar ik leerde ook belemmerende overtuigingen op te sporen en te veranderen. Vermoeidheid, daar wilde ik aan werken. Ik bleek een belemmerende overtuiging te hebben, die mij moe maakte. Ik veranderde deze overtuiging in de bekrachtigende overtuiging “Ik ben fit en vitaal”. Na de workshop voelde ik mij veel fitter en vitaler. Ik had weer energie om mijn leven aan te kunnen.

Toch was het geen quick-fix voor al mijn burn-out klachten. Na de workshop bleef ik regelmatig vastlopen. Als ik mij weer eens overprikkeld, moe of boos voelde, ging ik aan mezelf werken. Vooral had ik er veel aan om stressvolle gedachten en emoties los te laten. Het bleek dat onder geïrriteerdheid, angst, piekeren, overprikkeldheid of plotselinge vermoeidheid elke keer weer stress los te laten was. Door elke keer als ik vastliep aan mijn stress te werkenherstelde ik binnen enkele weken van mijn ergste burn-out klachten.

Natuurlijk zocht ik ook naar belemmerende overtuigingspatronen, die mijn stressklachten lieten terugkeren. In het begin vond ik dit echter lastiger. Het is een langer proces geweest om werkelijk mijn patronen te veranderen van o.a. te lang doorgaan, mijn grenzen aan te voelen en mijn grenzen aan te geven.

Met alle workshops die ik daarna van PSYCH-K® gedaan heb, kreeg ik elke keer tools in handen om mijn stress-gevende patronen op te sporen en te veranderen. Elke keer weer een laag dieper. Ook heb ik later de energie psychologie methoden LIVE THE CONNECTION® en The Refreshing Beliefs Method geleerd. Deze methoden zijn mede op basis van PSYCH-K® ontwikkeld. Ze gaven mij weer extra mogelijkheden om op diepere niveaus stress los te laten en mindsetpatronen te resetten in mijn onderbewuste.

 

Verlang je ook naar de resetknop voor jouw stress of burn-out klachten?

Reserveer voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.
In het gesprek leg ik je mijn werkwijze van Ontstress & Mindset Coaching uit.
Onderdeel van de begeleiding is dat ik jou coach hoe je je stress opspoort en zelf loslaat.
Samen onderzoeken en resetten we de mindsetpatronen die jouw stressniveau hoog houden.

Wil je eerst meer lezen over jezelf programmeren?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en als welkom stuur ik mijn Ebook over hoe jezelf programmeert met energiepsychologie toe.

Of leer met energie psychologie ook je stress en emoties los te laten in mijn online cursus.
In de cursus heb ik mijn kennis en ervaring samengebracht hoe je zelf je stressreacties herkent en herprogrammeert. Zo krijg je de beschikking over jouw resetknop om je stressniveau snel en effectief te verlagen. Momenteel is mijn cursus ook met ZOMERKORTING te koop.

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en Professionele LIVE THE CONNECTION® Coach.

Ze is gespecialiseerd op onderbewuste programmeringen te veranderen.
Zo kun jij op snelle en effectieve wijze je stressniveau verminderen en de mindset ontwikkelen, waarmee jij het leven creëert dat jij wilt!

Veel zorgverzekeringen vergoeden gedeeltelijk haar sessies vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This