In deze mondiale crisis willen we volgens mij praktisch allemaal hetzelfde. Maar hoe creëren we deze situatie met elkaar?

Een menselijke neiging is om de focus te hebben op waar we vanaf willen. Als Mindset Coach wil ik je in dit blog uitleggen waarom deze vraag belangrijk is om gezamenlijk verandering te creëren: ‘Wat wil jij wél?’

Creëren door je focus te houden op wat je wél wilt

Elke keer zie ik als Mindset Coach weer terug dat mensen hun doelen het gemakkelijkste bereiken als zij goed hun focus houden op wat zij wél willen. Vaak echter zijn mensen erg bezig met wat zij niet willen. ‘Wat je aandacht geeft groeit’. Zo creëer je dus zelf wat je juist niet wilt.

Wij mensen hebben een systeem dat waarschijnlijk in de oertijd er al was om ons te helpen. Het dier waarop we op jaagden konden we zo onmiddellijk tussen al het groen zien en volgen. Dit onderbewuste mechanisme heet het reticulair activatie systeem. Meer schrijf ik hierover in dit blog. Dit onderbewuste systeem wil jou dus helpen om jouw doelen te bereiken.

Vaak komen cliënten bij mij met doelen waarbij ze zeggen wat ze niet willen. Of ze gebruiken woorden voor hun doelen als zonder of geen. Het onderbewuste kun je vergelijken met een kok: als je zegt ik wil geen vis of ik hou niet van vlees, dan weet de kok nog steeds niet wat je wél wilt eten. Daarom hebben mijn cliënten vaak een beetje hulp van mij nodig om hun doelen om te zetten in wat zij wél willen.

Na deze eerste sessie waarin we de focus leggen op wat zij wél willen, doen we wat basisprocessen om blokkades in het onderbewuste op te ruimen. Het merendeel van mijn cliënten bereikt hiermee zijn doelen. Wat deze basisprocessen zijn kun je in dit blog lezen. Alleen deze basisprocessen doen is echter niet altijd voldoende heb ik gemerkt. Cliënten echter die goed hun focus leggen op wat zij wél willen, bereiken eerder hun doelen.

Met een gezamenlijk doel een nieuwe realiteit creëren

Veel heb ik erover nagedacht hoe we nou gezamenlijk uit de huidige situatie komen. Praktisch niemand wordt blij van deze situatie, waarin we steeds meer onze vrijheid en verbondenheid kwijtraken. Dit geeft ons dus een gezamenlijk doel.

Door gezamenlijk de focus te hebben op wat wél willen, kunnen we een nieuwe realiteit creëren. Wij mensen hebben gedachtenkracht. Met onze gedachten creëren we mee aan de werkelijkheid die we ervaren, leert ons de kwantumfysica.

Daarom is het dus belangrijk om te stoppen met denken aan wat we niet meer willen, maar massaal te denken aan wat we wél willen. Wat je aandacht geeft groeit nietwaar?

Maak dus ruimte in je agenda, in je meditatie, in jouw moment van bezinning op de dag om je helemaal voor te stellen dat wat je wél wilt. Stel het je voor met al je zintuigen: zien, horen en voelen. En maak het zo precies mogelijk hoe je het wél wilt (vermijd dus niet, geen of zonder).

Merk je dat je het lastig vindt om je te focussen op wat je wél wilt? Dan kan het zijn dat je geraakt bent door een huidige situatie. Wat natuurlijk niet raar is met de beperkingen en de mogelijke gevolgen individueel voor jou. Irritatie en boosheid trekken je gedachten naar het verleden. Angsten en doemgedachten trekken je gedachten naar de toekomst, die je juist niet wilt. Hoe dit mechanisme in je onderbewuste werkt leg ik uit in dit blog.

Oplossing kan dan zijn om jezelf te ontstressen over de situatie waardoor je geraakt bent. Irritaties, boosheid, angsten, doemgedachten en andere stressgedachten kun je gemakkelijk loslaten met wat ik je leer in mijn online cursus. Als je weer innerlijke rust over een situatie ervaart kun je je weer focussen op wat je wél wilt.

Laat vervolgens los hoe het universum voor jou de nieuwe realiteit creëert. ‘Er zijn vele wegen die naar Rome leiden’. Maar het is ook goed om vanuit je innerlijke rust te voelen wat voor jou klopt en om doelgerichte acties vanuit deze rust te nemen. Verandering begint bij jezelf en je acties ondersteunen de verandering.

Wat wil je wél?

Misschien heb jij, net als veel van mijn cliënten, ook moeite om je voor te stellen wat je wél wilt. Ter inspiratie schets ik hieronder daarom wat ik wél wil en volgens mij veel van ons willen:

‘Mijn verjaardag vier ik met een grote groep. Ik word gefeliciteerd en omhelst door mijn aanwezige vrienden en kennissen. Mijn bezoek zie en hoor ik geanimeerd met elkaar in gesprek. Ze zitten en staan dichtbij elkaar en ze lachen breeduit naar elkaar. Ik voel me blij met alle aandacht en ik voel me verbonden met mijn bezoek.

In het winkelcentrum kan ik elke winkel en eetgelegenheid onmiddellijk binnenlopen en vrijuit ademen. Mijn telefoon heb ik de hele tijd in mijn tas.

Op zaterdagavond ga ik naar een dansfeest. Voor het vrijdansen begint is er een workshop. Alle deelnemers staan in het begin hand in hand. Ik voel me daardoor verbonden met de deelnemers. Tijdens de workshop voel ik me vrolijk terwijl ik dans met verschillende nieuwe danspartners. Het is druk na de workshop bij de bar. We staan gezellig dicht bij elkaar.

Met mijn collega coaches heb ik een intervisiegroep van 6 personen. We wisselen af bij wie thuis de intervisie is. Alleen als iemand door verkoudheid of een andere omstandigheid thuis wil blijven, komen we online bij elkaar.

Maar wat ik wens gaat verder:
We leven in harmonie met de natuur. De natuur krijgt vrijuit de ruimte en floreert. Elke dag maak ik een wandeling door de natuur. Ik ruik het bos en ik hoor de vogels om mij heen fluiten.

Voedsel is er voor iedereen op aarde voldoende beschikbaar. Voor iedereen is biologisch en gezond eten de standaard. Dierenwelzijn staat voorop bij alle producten die ik eet. Het water is weer overal drinkbaar uit de natuur en ik proef zacht water ook uit de kraan.

Iedereen heeft of werkt aan vertrouwen in zijn eigen immuunsysteem en zelfhelend vermogen. Ziekte komt hierdoor weinig voor en is snel te genezen. Bij ziekte voelt ieder zich vrij om de behandelmethode te kiezen die goed voor hem voelt.

De technologie is ver gevorderd, maar wordt alleen ingezet ten dienste van het welzijn van de mens en de natuur. Gemakkelijk kan ik alle ontwikkelde technologie toepassen.

Ieder mens voelt zich innerlijk rustig, vol compassie voor de ander en liefdevol. Alle mensen op aarde leven in harmonie en verbinding met elkaar. Alle mensen staan in contact met wat goed voor hen voelt en handelen daarnaar. Mijn keuzes wordt door iedereen respectvol mee omgegaan.’

Doe je mee?

Maak gerust jouw eigen variatie op wat je wél wilt.

Als genoeg mensen zich op hetzelfde gaan focussen, zal het zich gaan manifesteren.

De komende tijd ben ik van plan meer te gaan schrijven over hoe je individueel mee kunt helpen aan een andere realiteit. Hiervoor zal ik meer uitleg gaan geven over hoe je jouw gedachtenkracht inzet, hoe je met trillingsverhoging creëert, wat de kwantumfysica ons leert, hoe je gebruik kunt maken van de wet van de resonantie en meer.

Je kunt mij volgen door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief of mij te volgen op Linkedin of op Facebook. Door regelmatig een post van mij te liken zal Linkedin of Facebook vaker mijn posts aan je laten zien.

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en Professionele LIVE THE CONNECTION® Coach.

Ze is gespecialiseerd op onderbewuste programmeringen te veranderen.
Zo kun jij op snelle en effectieve wijze je stressniveau verminderen en de mindset ontwikkelen, waarmee jij het leven creëert dat jij wilt!

Veel zorgverzekeringen vergoeden haar sessies uit de aanvullende zorgverzekering.

Lees meer over het leven creëren wat je wilt:
– Waarom werkt jezelf programmeren zo krachtig?
– Hoe programmeer je je onderbewuste?
– Is jouw onderbewuste afgestemd op wat jij wilt?
– Het onderbewuste: hoe kun je ermee communiceren?

 

 

 

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This