Je kent het waarschijnlijk wel of hebt het meegemaakt. Als je zwanger bent, dan zie je overal zwangere buiken. Of als je een bepaalde auto wilt kopen, zie je dit merk overal rijden.

Dit is je onderbewuste dat jou helpt je doel te bereiken. Om preciezer te zijn, het is het Reticulair Activatie Systeem in je brein.

 

Organisatie van zintuigelijke informatie

Ons brein heeft ongelooflijke capaciteiten. Vele biljoenen deeltjes van informatie neemt je brein waar. Je brein organiseert die informatie. Hierbij helpt je Reticulair Activatie Systeem.

Het werkt als een soort filter voor jouw werkelijkheid. Onnodige informatie wordt eruit gefilterd. Alleen de voor jou belangrijke informatie komt in jouw werkelijkheid.

Dus ben je zwanger of van plan een bepaald merk auto te kopen, dan is dit belangrijke informatie voor jou. Dit bepaalt jouw filter. Je gaat zien, horen en voelen wat voor jou belangrijk is.

 

Je filter bepalen

Heb je de beslissing genomen dat je een gewenst doel wilt bereiken? Dan zal het Reticulair Activatie Systeem je informatie verstrekken die je nodig hebt om je doel te bereiken. Je Reticulair Activatie Systeem ontwikkelt dan een filter op jouw doel.

Dus heb je een wens? Neem dan de beslissing dat je dit wilt bereiken. Maak je doel zo specifiek mogelijk. Blijf hier met je bewustzijn op gefocust.

Je onderbewuste zal dan die informatie naar je toe laten komen, die je nodig hebt om je doel te bereiken.

 

Overtuigingen als filter

Op dezelfde manier zoekt het Recticulair Activatie Systeem informatie die jouw overtuigingen bevestigen. Zo maakt dit systeem de wereld overzichtelijk voor jou.

Je overtuigingen zijn filters die je eerder in je leven hebt gevormd. Dit kan door eerdere ervaringen. Maar ook neem je onbewust overtuigingen over van je omgeving. Een overtuiging kun je zien als een conclusie die je getrokken hebt over een situatie. Dus een besluit hoe het voor jou is.

Stel, je gelooft dat je slecht bent in verkoopgesprekken. In een verkoopgesprek zorgt je Recticulair Activatie Systeem er dan voor dat je ziet dat je de ander even ‘ongeïnteresseerd’ (in jouw perceptie) wegkijkt. Dit beïnvloedt hoe je denkt, hoe je je voelt en hoe je spreekt. Voor je het weet heb je een slecht verkoopgesprek. Zo wordt jouw negatieve overtuiging bevestigd.

Een positieve overtuiging zorgt ervoor dat je een positieve werkelijkheid krijgt. Je ziet alleen dat de ander geïnteresseerd kijkt. Het laat je anders denken, voelen en praten.

 

Je bewustzijn en onderbewuste laten samenwerken

Om je wensen te verwezenlijken is het dus belangrijk om te zorgen dat je bewustzijn en onderbewuste goed samenwerken. Met je bewustzijn kun je specifiek maken wat je wilt bereiken. Tevens neem je met je bewustzijn het besluit om dit te bereiken.

Dit is echter niet genoeg. Zorg ook dat je overtuigingen en andere onderbewuste programmeringen overeenstemmen met wat je wilt bereiken.

Geloof je niet dat jouw doel mogelijk is voor jou om te bereiken? Dan zal je onderbewuste via het filter van het Reticulair Activatie Systeem je tegenwerken.

 

Laat jouw onderbewuste jouw wensen creëren

Heb je negatieve gedachten of gevoelens over het bereiken van je wensen? Grote kans dat je overtuigingen je niet ondersteunen.

Je overtuigingen kun je gemakkelijk opsporen en veranderen. Binnen enkele minuten verander je een negatieve overtuiging in een ondersteunende overtuiging. Zo wordt je overtuiging ook ondersteunend aan je wens. Maar ook andere onderbewuste programmeringen kun je opsporen en ondersteunend maken aan jouw wens.

Wil je weten hoe ik je hierbij begeleid? Lees dan mijn gratis Ebook ‘Creëer het leven dat je wilt’.
Ik leg je hierin uit hoe je de onderbewuste programmeringen door middel van mijn begeleiding herprogrammeert. Door gebruik te maken van je Reticulair Activatie Systeem ga jij creëren wat jij wilt!

Mijn begeleiding wordt gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Ook per beveiligd videobellen zijn begeleidingssessies mogelijk.

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en
Professionele LIVE THE CONNECTION Coach.

Ze is gespecialiseerd op onderbewuste programmeringen te veranderen.
Zo kun jij op snelle en effectieve wijze je stressniveau verminderen en de mindset ontwikkelen, waarmee jij het leven creëert dat jij wilt!

 

Lees meer:
– Waarom werkt jezelf programmeren zo krachtig?
Ondersteunt jouw onderbewuste wat jij wilt?
Hoe herprogrammeer je je onderbewuste?
Reset je onderbewuste programmeringen
Communiceren met je onderbewuste. Hoe doe je dat?

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This