Ervaar je dat je in een situatie zit die je niet wilt of dat het niet lukt wat je wilt bereiken?
Ondersteunt jouw onderbewustzijn wel wat jij wilt?

Wil je een relatie met een liefdevolle partner, genoeg vrije tijd naast je baan, meer rust in je werk ervaren, een liefdevolle ouder voor je kind(eren) zijn, een goede gezondheid?

In je bewuste geest huist je wilskracht. Het is het deel van je psyche dat doelen stelt en oordeelt over behaalde resultaten.
Regelmatig is het lastig om je doelen te bereiken, omdat je onderbewustzijn niet automatisch is afgestemd op je bewuste doelen.

 

Waarom ondersteunt je onderbewustzijn niet wat je wilt?

Je onderbewustzijn ontwikkelt zich voornamelijk tussen de geboorte en de leeftijd van 7 jaar.
In deze fase is het net een spons, het aanvaardt iedere programmering die wordt ontvangen vanuit zijn omgeving in de vorm van ervaringen, houdingen, waarden en overtuigingen.
Op basis van deze levenservaringen en door wat er door je ouders en omgeving verteld wordt, trekt je onderbewuste geest conclusies over hoe het leven is.

Dit kunnen ondersteunende overtuigingen zijn zoals: ‘ik ben waardevol’ en ‘ik kan alles bereiken wat ik wil’.
Of het zijn belemmerende overtuigingen zoals: ‘Ik ben nooit goed genoeg’, of ‘Ik moet hard werken om te leven’, of ‘Niemand houdt van mij’, of ‘Ik ben altijd ziek’.

 

Programmeringen blijven actief

Deze programmering, die bestaat uit veelal onbewuste overtuigingen, blijft in je leven actief. Het wordt je filter vanwaar uit je handelt, denkt en voelt. Het geeft je de bewuste gedachten en levenservaringen van ‘niet goed genoeg’ zijn, ‘hard werken voor elk dubbeltje’, ‘afwijzing’ en een ‘slechte gezondheid’.

Als je als kind uit een boom valt, dan kun je het programma ‘installeren’: ‘hoogten zijn gevaarlijk’. Als je in latere levenservaringen in situaties terechtkomt die dit programma ‘activeren’, dan zal je hetzelfde reageren als toen het programma ‘geïnstalleerd’ werd. Werd je destijds boos, verdrietig, angstig, dan zul je in het heden precies hetzelfde reageren als toen.

 

Je programma’s veranderen

Vanwege deze beperkende programma’s in je onderbewustzijn saboteer je je relaties, je gezondheid, je welvaart en je persoonlijke groei. Deze programma’s blijven de rest van je leven gewoon actief. Ze voeden je gedachten en creëren een levenservaring die overeenkomt met de onderliggende programma’s. Maar…

  • Wil jij kiezen op welke programma’s je leeft?
  • Of wil je alle programma’s wissen die een slechte gezondheid of armoede creëren? Installeer in plaats hiervan programma’s die je overvloed brengen op elk gebied van je leven.
  • Wil je af van een programmering die angst en stress creëert? Installeer programma’s die je liefde, vreugde en passie voor het leven brengen.

Je kunt bewust kijken naar elke gedachte die je hebt. Je kunt stoppen met de negatieve gedachte en bewust kiezen voor een positieve gedachte. Het is een geweldige oefening om je gedachten te onderzoeken. Het openbaart je wat je overtuigingen zijn over jezelf en je omgeving.

Echter, overtuigingen kunnen niet veranderd worden door anders te gaan denken. Je kunt naar workshops gaan, zelfhulp boeken lezen, psychologen bezoeken en grote inzichten krijgen waarom je bent zoals je bent.
Weinig mensen zien echter een echte verschuiving in hun leven als gevolg van deze vaak “harde en pijnlijke”, meestal intensieve en bij elkaar dure methodes.
Anderen gebruiken tools zoals het herhalen van affirmaties. Ook hierbij lukt het de meeste mensen niet om de onderbewuste programmeringen te herschrijven.

 

Programmeer Jezelf

Maar er is goed nieuws! Met verschillende methodes help ik je de onbewuste programma’s op te sporen en te herschrijven.
De methodes bieden een breed scala aan mogelijkheden om je te helpen jouw programma’s op te sporen. Snel en effectief herprogrammeer je vervolgens jezelf.
Waarbij de centrale vraag is: wat wil je wel?

Zo creëer jij het leven dat jij wilt!

 

 

Gratis consult

Wil jij jouw onderbewustzijn afstemmen op wat je wilt bereiken of jouw probleem oplossen?

Bespreek met mij welke mogelijkheden ik zie voor jouw probleem. Het consult is geheel vrijblijvend. Je kunt hier een gratis consult van een half uur reserveren.

 

Bron: E-book Refreshing Beliefs, J. Richard Schultz, Wisdom Ways Inc.

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en
Professionele LIVE THE CONNECTION®​ Coach

Ze is gespecialiseerd op onderbewuste programmeringen te veranderen.
Zo kun jij op snelle en effectieve wijze je stressniveau verminderen en de mindset ontwikkelen, waarmee jij het leven creëert dat jij wilt!

Lees meer:
Waarom werkt jezelf programmeren zo krachtig?
De kracht van het onderbewustzijn
Hoe programmeer je je onderbewustzijn?
Communiceren met je onderbewustzijn. Hoe doe je dat?

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This