Spiertesten leer ik praktisch aan iedereen die ik begeleid met energie psychologie processen. Met spiertesten kun je communiceren met je onderbewuste. Mocht je nog niet bekend zijn met spiertesten, dan leg ik je in dit blog uit hoe dit communiceren met je onderbewuste in zijn werk gaat.

Onduidelijkheid bij het spiertesten geeft vaak onzekerheid. In dit blog leg ik uit wat belangrijk is bij het spiertesten, welke blokkades spiertesten onduidelijk kunnen maken en hoe je deze onduidelijkheid kunt oplossen.

Goed in verbinding staan met jezelf is belangrijk

Spiertesten is iets wat je je eigen moet maken. Het vraagt oefening in het begin om het op de juiste wijze toe te passen. Gun jezelf deze oefening en wees mild voor jezelf als je aandachtspunten vergeet of twijfelt aan de antwoorden. Oefening baart kunst! Door te oefenen en te merken dat het lukt, krijg je vanzelf meer vertrouwen in je spiertesten.

Het helpt om eerst goed in verbinding te komen met jezelf. Daarom zijn je houding en met je aandacht in je lichaam zijn erg belangrijk. Zorg dat je eerst goed in verbinding komt met jezelf.

Zelf leer ik mensen dit als volgt aan conform de manier van de methode Live The Connection:
1. Zit ontspannen rechtop: zo kan je energie vrij doorstromen door je lichaam
2. Zet je beide voeten plat op de grond: je maakt aarding met de grond en een teveel aan energie kan afvloeien
3. Hou je kin parallel aan de vloer: zo komt er geen knikje in je nek, waardoor je energie goed kan doorstromen
4. Richt je ogen open naar beneden gericht of sluit ze even: door naar beneden te kijken of je ogen te sluiten kun je beter voelen
5. Leg je hand op je borst: zo maak je lichamelijk contact met jezelf
6. Ga met je aandacht naar een plaats in je lichaam (als je het kunt voelen waar je liefde ervaart): dit maakt dat je nog meer in je lichaam aanwezig bent en even de buitenwereld loslaat; door liefde te ervaren kom je nog meer in verbinding met jezelf.

Door goed in verbinding te staan met jezelf gaat het spiertesten gemakkelijker.

Je test vervolgens iets dat waar is voor je onderbewuste en iets dat niet waar is voor je onderbewuste. Doorgaans test je je eigen naam (Mijn naam is ..) en een andere naam. Zo check je dus of je meetinstrument werkt. Test je zwak op beide namen of sterk op beide namen, dan zal je eerst moeten zorgen dat je meetinstrument weer werkt.

 

Hoe zorg je dat je meetinstrument weer werkt?

Dehydratie

Je bestaat voor meer dan 80% uit vocht. Water is ook een informatiedrager zoals Masaru Emoto ons duidelijk heeft gemaakt met zijn foto’s. Als je te weinig drinkt kan het zijn dat je spieren niet goed de informatie doorgeven.

Oplossing:
Zorg dat je voldoende drinkt gedurende de dag. Gaat het spiertesten lastig en lijkt alles zwak te testen, check dan of je nog sterk kan testen. Als je zwak test op je eigen naam drink dan eventueel nog wat extra water. Check daarna of je weer sterk kan testen op iets dat ‘waar’ is voor je onderbewuste.

Te weinig levensenergie

Als je je onzeker, verdrietig of gedeprimeerd voelt stroomt je levensenergie minder. Dit kan ervoor zorgen dat er minder energie tussen je twee hersenhelften stroomt. Dit kan dan een lagere spierspanning in je lichaam geven. Je kunt dan ook zwak op alles gaan testen.

Oplossing:
Ter hoogte van je borstbeen zit een belangrijk energiepunt. Door een tijdje krachtig op je borstbeen met een gebalde vuist te kloppen, activeer je weer je levensenergie en komt er meer electromagnetische stroming (energie) tussen je linker en rechterhersenhelft. Check daarna of je weer sterk kan testen op iets dat ‘waar’ is voor je onderbewuste.

Te veel onrust of stress

Bij te veel onrust of stress kan er ook te veel electromagnetische stroming (energie) tussen je twee hersenhelften heen en weer gaan. Dit kan maken dat je op alles sterk gaat testen.

Oplossing:
Dit te veel aan electromagnetische stroming kun je weer ontladen door in een houding te gaan zitten, die stressverminderend werkt:

1. Kruis je enkels, hou 1 voet op de grond voor aarding;
2. Steek je armen naar voren, kruis je polsen, breng vervolgens je handen naar elkaar (met de handpalm naar elkaar toe) en verstrengel je vingers (polsen gekruist, je handen verstrengeld zoals in gebed – zie de foto). Leg je handen verstrengeld in je schoot of draai ze naar boven voor je hart;
3. Plaats je tong tegen je gehemelte en adem een paar keer diep in en uit door je neus;
4. Doe je ogen dicht en laat in deze houding toe wat er in je leeft en beweegt.

Als je voelt dat je weer wat rustiger bent, open dan je ogen. Start opnieuw met contact maken met jezelf. Test vervolgens of je weer zwak kan testen op de vreemde naam.

Wat maakt spiertesten nog meer onduidelijk?

Het overdenken van de antwoorden

Het geheim van spiertesten is ‘nieuwsgierig zijn’ wat de spiertest aangeeft. Wanneer je met je hoofd het antwoord denkt te weten ben je vaak niet meer goed geconcentreerd op wat je wilt meten. Laat jezelf verrassen wat er uit de spierspanning naar boven komt. Je hoeft het niet te overdenken. Je wilt juist de antwoorden uit je onderbewuste naar boven laten komen.

Oplossing:
Concentreer je volledig op wat je wilt testen. Als je iets uitspreekt, blijf daar dan ook op geconcentreerd terwijl je test. Als je een stressreactie test, ga dan ook naar het meest pijnlijke of stressvolle.
Kijk ook naar beneden terwijl je test. Zodra je vooruit of naar boven kijkt, ben je vaak al aan het denken. Door naar beneden te kijken en je te concentreren op wat je wilt testen blijf je bij je gevoel.

Je Basisimpulsen zijn verstoord

Spiertesten is een vaardigheid om onderbewuste impulsen te lezen via spierspanning. Als je Basisimpulsen verstoord zijn kan het lastiger zijn om de onderbewuste impulsen te lezen.

Oplossing:
Als ik iemand begeleid begin ik altijd in de eerste sessie met een lijst met Basisovertuigingen in het onderbewuste ondersteunend te maken. Deze Basisovertuigingen geven gezonde Basisimpulsen. Regelmatig maak ik mee dat het spiertesten niet gelijk gemakkelijk gaat als we beginnen met spiertesten. Zodra de Basislijst ondersteunend is gemaakt, maak ik echter vaak mee dat de spiertesten veel duidelijker worden. In een begeleidingssessie kunnen we deze Basislijst in je onderbewuste ondersteunend maken.

Het is niet veilig voor je onderbewuste

Je onderbewuste is altijd uit veiligheid voor jouw overleving. Het kan zijn dat jij iets wilt testen wat onveilig voor je onderbewuste is om prijs te geven. Of het is gevaarlijk om iets te veranderen in je onderbewuste. Je onderbewuste kan jou dan gaan saboteren. Meer over waarom je jezelf saboteert leg ik uit in dit blog.

Oplossing:

De energie psychologie methoden, die ik gebruik, maken via spiertesten gebruik van toestemmingsprotocollen. Je meet of het veilig is om iets te veranderen voordat er een herprogrammatie in je onderbewuste plaatsvindt. Via de spiertest vraag je toestemming en medewerking van je onderbewuste. Ook kun je testen of het veilig is om iets te testen.

Via bepaalde protocollen is het mogelijk om te onderzoeken wat de spiertest onduidelijk maakt. We kunnen dus in een begeleidingssessie de blokkades opsporen in je onderbewuste en toestemming en medewerking vragen om deze blokkade te herprogrammeren als dit in jouw hoogste goed is.

De meeste mensen spiertesten meer duidelijk als een ander begeleid bij het spiertesten. Als je langskomt in mijn praktijkruimte, dan druk ik tegen je pols. Lukt dit niet, dan kan ik ook op een andere manier deze antwoorden krijgen vergelijkbaar met representant zijn bij Familieopstellingen.

 

Overige aandachtspunten bij onduidelijke spiertesten

Ik kijk vaak mee met cliënten, die ik het zelf-spiertesten heb geleerd. Vaak zijn er nog de volgende aandachtspunten:

  1. Wil je een overtuiging testen? Zeg de overtuiging dan vol overtuiging!
  2. Spiertest je of je een stressreactie hebt? Ga dan ook echt naar het meest pijnlijke of heftige wat je hierbij ervaart. Dan zal het zwak testen en kan je het gaan ontstressen.
  3. Blijf je concentreren op wat je gezegd hebt of ervaart, terwijl je spiertest. Wees met je aandacht hierbij en niet met je aandacht bij de spiertest/je vingers.
  4. Niet alle spiertesten zijn gelijk qua spierspanning. Toch is er meestal wel een verschil te voelen, waardoor je weet of het sterk of zwak test. Dit is bij iedereen verschillend. Wordt dit verschil erg klein? Maak dan weer even goed contact met jezelf en test dan weer op je eigen naam en de vreemde naam. Vaak is daarna de spiertest weer meer duidelijk. Het is een soort kalibreren van je meetinstrument.
  5. Test 2 seconden lang en geef een constante druk, als je een zelf-spiertest met druk geven gebruikt (niet pompend drukken).
  6. Doe het spiertesten op een ontspannen wijze. Geef slechts een lichte druk. Gaan je handen toch pijn doen? Schud ze dan even uit of wissel met een andere spiertest. Maak het jezelf gemakkelijk. Het is daarom prettig om meerdere zelf-spiertesten je eigen te maken.

 

Wil je werken aan je onduidelijke spiertesten?

Heb jij onduidelijke spiertesten en wil je dit graag verbeteren?

Zoals hierboven aangegeven kunnen we in een begeleidingssessie eraan werken om de onduidelijkheid op te lossen, zodat je meer vertrouwen krijgt in je eigen spiertesten.

Voor een dergelijk doel ben je welkom om gelijk een afspraak in mijn online agendaboekingssysteem voor afspraken in te boeken.
Mijn online agendaboekingssysteem om begeleidingssessies in te plannen vind je via deze link. Zet svp in het opmerkingenveld dat je hieraan wilt werken.

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en
Professionele LIVE THE CONNECTION®​ Coach

Ze is gespecialiseerd op onderbewuste programmeringen te veranderen.
Zo kun jij op snelle en effectieve wijze je stressniveau verminderen en de mindset ontwikkelen, waarmee jij het leven creëert dat jij wilt!

Lees meer:
Waarom werkt jezelf programmeren zo krachtig?
De kracht van het onderbewuste
Hoe programmeer je je onderbewuste?
Communiceren met je onderbewustzijn. Hoe doe je dat?

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This