Relatieproblemen

RELATIEPROBLEMEN
Ruzies, emotioneel geraakt worden en ontevredenheid in een partnerrelatie, met ouders, kinderen of anderen die dichtbij staan of waar je veel mee te maken hebt, zoals een collega of leidinggevende, kunnen veel onrust en stress geven. Het kan gevoelens geven van schuld en verwijt naar elkaar, van frustrerende machteloosheid, van eigen falen en zwakheid en de angst om de ander te verliezen.

Vaak is het moeilijk om relatieproblemen op te lossen. In veel gevallen vind je het zelf moeilijk om een gesprek met de ander aan te gaan. Of de andere persoon staat er niet voor open om een gesprek over de situatie aan te gaan.

Eenzijdig aan de relatie werken
In mijn coaching bied ik je de mogelijkheid om aan relatieproblemen te werken zonder met zijn tweeën bij mij langs te komen. Je kunt eenzijdig aan de relatie werken door zelf de dynamiek die er tussen jullie speelt te gaan veranderen.

Relatiebalans
De methode PSYCH-K® biedt een proces dat een relatiebalans wordt genoemd. Het proces is ontworpen om het begrip tussen twee personen te verdiepen. Het kan gebruikt worden bij partners, ouders, kinderen, vrienden, collega’s of een andere persoon waar je een relatie mee hebt. Het kan met de andere persoon erbij. Echter ook zonder de andere persoon is mogelijk. Het proces heeft als resultaat dat je minder stress in aanwezigheid van de ander ervaart. Dit zorgt voor meer rust en harmonie in de relatie.

Oude stress transformeren
Soms kan iemand iets bij je raken, wat gekoppeld is aan een oude stressvolle situatie in het verleden. Partners, kinderen, maar ook leidinggevenden spelen vaak deze rol in ons leven. In mijn coaching werk ik met spiertesten. Zo kun je communiceren met je onderbewuste om de oude stressvolle situatie op te sporen. Vervolgens kunnen we de stress hiervan transformeren naar rust en harmonie over de situatie. Door de stress van de oude situatie te transformeren, zal je in je huidige leven niet meer geraakt worden op dit stuk.

De ander als spiegel
Tevens kunnen we kijken wat de ander in jezelf naar boven brengt. Waar je last van hebt bij de ander is vaak iets waar je zelf moeite mee hebt. We kunnen onderzoeken of de ander jou een stuk van jezelf toont, waar je moeite mee hebt om te zien en te accepteren of iets doet wat je jezelf niet toestaat. Door deze stukken in jezelf te gaan accepteren of toestaan, hoeft de ander geen spiegel meer te zijn.

Oplossen zonder de ander
Daarna kan het zijn dat de ander het gedrag, waar je zoveel moeite mee had, niet meer vertoont, omdat jij anders reageert. Het kan ook zijn dat je het gedrag van de ander nog in je leven tegenkomt. Maar dat het je nu niet meer raakt en je er gemakkelijk mee om kunt gaan. Zo kun je relatieproblemen oplossen zonder de ander en kun je in jezelf je innerlijke rust (her)vinden.

Voor meer informatie over PSYCH-K® en het veranderen van het onderbewuste, lees ook mijn blogs over PSYCH-K® of download mijn gratis ebook.

Pin It on Pinterest