Opvoedings- en gedragsproblemen

Onze kinderen kunnen ons grootste geluk in ons leven zijn. Anderzijds kunnen ze ook voor grote stress zorgen.

Opvoeden kan erg stressvol worden door gedrag van je kind waar je veel stress van krijgt en wat je moeilijk vindt te veranderen.

Je reageert op je kind dan snel op een manier, waar je je onprettig bij voelt. Zelfs kan het gevoel opkomen dat je geen goede ouder bent.

 

Gedragsproblemen als spiegel

In mijn visie ontstaan de meeste gedragsproblemen van kinderen door hoe wij op hen reageren. Kinderen zijn als het ware een perfecte spiegel van onze belemmerende overtuigingspatronen en onze eigen persoonlijke thema’s.

Kinderen voelen deze overtuigingen en thema’s aan. Ze gaan het gedrag vertonen waarop wij reageren. Ze merken dus dat ze er aandacht mee krijgen.

 

Overtuigingen veranderen en thema’s transformeren

Je bent je vaak niet bewust van je overtuigingen. Door middel van spiertesten help ik je echter communiceren met jouw onderbewuste. Zo spoor je jouw belemmerende overtuigingen en thema’s op, die je kind je spiegelt.

De overtuigingen herprogrammeer je op een snelle en eenvoudige wijze met de energie psychologie methodes die ik hiervoor gebruik.

Belemmerende overtuigingen kunnen maken dat je bepaalde gedachten of gevoelens krijgt, die jou stress geven. Door deze overtuigingen te veranderen in bekrachtigende overtuigingen, verander je je gedachten en gevoelens.

Tevens kunnen overtuigingen bepaalde reactiepatronen veroorzaken, die je graag wilt veranderen. Door de belemmerende overtuiging onder het reactiepatroon te veranderen, kun je je reactie veranderen.

Vaak spelen er ook stressvolle ervaringen uit je eigen verleden. Je kind raakt je met zijn gedrag op deze ervaringen. Door de stress van de oude ervaringen af te halen, zal je niet meer geraakt worden door het huidige gedrag van je kind.

Je gaat hierdoor anders op het gedrag van je kind reageren. Hierdoor gaat je kind ook ander gedrag ontwikkelen.

Zo kunnen jullie weer vertrouwen op elkaar, de verbinding herstellen en dus weer genieten met elkaar.
Zo kom je als ouder weer in je kracht.

 

Relatieverbetering

Soms, als er al veel gebeurd is, kan het goed zijn om een proces te doorlopen, dat de stress tussen jou en je kind vermindert.

Dit proces is ontworpen om de harmonie tussen twee personen te vergroten. Het zorgt ervoor dat jullie minder stress in de aanwezigheid van elkaar ervaren.

Zo komt er meer rust en harmonie in jullie relatie.

 

Thema’s kind

Ook kan het noodzakelijk zijn om met de thema’s van je kind te werken.

Het is mogelijk dat je kind stressvolle gebeurtenissen heeft meegemaakt, waardoor hij nu op bepaalde situaties reageert op een manier die niet wenselijk is. De stress van deze gebeurtenissen loslaten helpt je kind om anders in het heden te gaan reageren.

Het gedrag van een kind kan veranderen door zijn belemmerende overtuigingen te veranderen in bekrachtigende overtuigingen. Bijvoorbeeld bij gepest worden kunnen positieve overtuigingen op het gebied van zijn of haar zelfvertrouwen en eigenwaarde je kind helpen om ander gedrag te gaan ontwikkelen.

Zo kan je kind weer in zijn kracht komen.


Voor meer informatie over jezelf programmeren meld je aan voor mijn gratis Ebook over jezelf programmeren.

Lees ook:
Nee zeggen tegen je kind
Waarom werkt jezelf programmeren zo krachtig?
Het onderbewuste: hoe kun je ermee communiceren?

    Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

    Pin It on Pinterest