Opvoedings- en gedragsproblemen

OPVOEDINGS- EN GEDRAGSPROBLEMEN
Onze kinderen kunnen het grootste geluk in ons leven zijn, maar anderzijds kunnen ze ook voor grote stress zorgen. Gedrag van je kind waar je veel stress van krijgt en wat je moeilijk vindt te veranderen, kan maken dat opvoeden erg stressvol wordt. Je reageert op je kind op een manier, waar je je onprettig bij voelt. Zelfs kan het gevoel opkomen dat je geen goede ouder bent.

Gedragsproblemen als spiegel
In mijn visie ontstaan de meeste gedragsproblemen van kinderen door hoe wij op hen reageren. Kinderen zijn als het ware een perfecte spiegel van onze belemmerende overtuigingen en eigen persoonlijke thema’s. Kinderen voelen deze overtuigingen en thema’s aan en gaan het gedrag vertonen waarop wij reageren en waarvan ze dus merken dat ze er aandacht mee krijgen.

Overtuigingen veranderen en thema’s transformeren
Door middel van spiertesten kan ik je helpen communiceren met jouw onderbewuste om jouw belemmerende overtuigingen en thema’s, die je kind je spiegelt op te sporen en deze te gaan transformeren. Belemmerende overtuigingen kunnen maken dat je bepaalde gedachten of gevoelens krijgt, die jou stress geven. Door deze overtuigingen te veranderen in bekrachtigende overtuigingen, kun je je gedachten en gevoelens veranderen. Tevens kunnen overtuigingen bepaalde reactiepatronen veroorzaken, die je graag wilt veranderen. Door de belemmerende overtuiging onder het reactiepatroon te vinden, kun je je reactie veranderen.
Vaak spelen er ook stressvolle ervaringen uit je eigen verleden, waar het gedrag van je kind je op raakt. Door de stress van de oude ervaringen af te halen, zal je niet meer geraakt worden op het huidige gedrag van je kind waar de oude situatie aan gekoppeld is. Je kunt hierdoor anders op het gedrag gaan reageren, waardoor je kind ook ander gedrag kan gaan ontwikkelen. Zo kunnen jullie weer vertrouwen op elkaar, de verbinding herstellen en dus weer genieten met elkaar. Zo kom je als ouder weer in je kracht.

Relatieverbetering
Soms, als er al veel gebeurd is, kan het goed zijn om een proces te doorlopen, dat de stress tussen jou en je kind vermindert. Het proces is ontworpen om de harmonie tussen twee personen te vergroten. Het proces kan plaatsvinden met je kind erbij, maar ook zonder je kind. Het proces heeft als gevolg dat jullie minder stress in de aanwezigheid van de ander ervaren. Dit zorgt voor meer rust en harmonie  in jullie relatie.

Thema’s kind
Het kan ook noodzakelijk zijn om met de thema’s van je kind te werken. Het is mogelijk dat je kind stressvolle gebeurtenissen heeft meegemaakt, waardoor hij nu op bepaalde situaties reageert op een manier die niet wenselijk is. Tevens kan het gedrag van een kind veranderen door zijn belemmerende overtuigingen te onderzoeken en te veranderen in bekrachtigende overtuigingen. Bijvoorbeeld bij gepest worden kunnen positieve overtuigingen op het gebied van zijn of haar zelfvertrouwen en eigenwaarde je kind helpen om ander gedrag te gaan ontwikkelen. Zo kan je kind weer in zijn kracht komen.

Voor meer informatie over jezelf programmeren kun je mijn gratis ebook aanvragen.

Lees ook:
Nee zeggen tegen je kind
Waarom werkt jezelf programmeren zo krachtig?
Het onderbewuste: hoe kun je ermee communiceren?

Hoe programmeer je jezelf met PSYCH-K®?

Hoe programmeer je jezelf met PSYCH-K®?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Als welkom ontvang je direct gratis mijn Ebook.

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest