Hoe hou je zelf je stressniveau laag?
Hierover kan ik je de komende weken verder informeren.
Ik stuur je tips hoe je jezelf zo kunt herprogrammeren.
Deze tips zijn voor mensen die zelf een stressreactie kunnen loslaten door zichzelf te herprogrammeren.

Stressreacties door snelle veranderingen

De veranderingen zijn erg snel gegaan de laatste weken. Het nieuws was al weken vol van Corona, maar nu door de toenemende beperkende maatregelen komt Corona heel dichtbij.

Om mij heen hoor ik steeds meer mensen die vertellen dat zij risico lopen als zij Corona krijgen. Jij hoort dit wellicht ook om je heen of je behoort tot deze groep.

Je zit opeens vrij geïsoleerd thuis en je normale dagstructuur valt weg.

Of je bent opeens met partner en kinderen fulltime thuis. Je behoort thuis te werken en tegelijkertijd je kind(eren) thuisonderwijs te geven.

Al deze situaties kunnen stressreacties oproepen als frustratie en boosheid over de situatie of de beperkingen, ergernissen aan mensen die zich niet aan maatregelen gehouden hebben, angst voor jezelf of geliefden, je depressief of eenzaam voelen door de isolatie, irritaties met je partner en kinderen, geldzorgen, piekeren hoe het verder moet etc.

 

Controleverlies zorgt voor stressreacties

Stressreacties ontstaan als er controleverlies is. De beperkende maatregelen en de onvoorspelbaarheid hoe het verder gaat lopen de komende weken/maanden maakt dat je controleverlies ervaart.

Je amygdala in je brein scant constant of er iets gebeurt dat controleverlies geeft. Je schiet onbewust in een stressreactie. Dit gebeurt zodra je iets ziet, hoort of voelt dat raakt aan iets wat controleverlies geeft of in het verleden heeft gegeven. De stresshormonen gaan door je lijf en je bent klaar om te vechten, vluchten of bevriezen. Bij ons mensen pakt het als bovenstaande stressreacties uit. Als de stressreacties zich opstapelen ontwikkel je een verhoogd stressniveau.

 

Je immuunsysteem werkt minder goed bij een verhoogd stressniveau

Te lang doorlopen met stress in je lichaam zorgt dat je immuunsysteem niet goed werkt. Je immuunsysteem was evolutionair gezien niet belangrijk op het moment dat je moest vechten of vluchten voor die beer of tijger. Je immuunsysteem werkt daarom slechter als je stress hebt. Ook vind er minder herstel plaats in je lichaam als je vecht, vlucht of bevriesreacties hebt.

Een goed werkend immuunsysteem en snel herstel in je lichaam, kun je echter nu heel goed gebruiken met het Corona-virus!

 

Je stressniveau verminderen door je stressreacties te herprogrammeren

Gelukkig kun je de stressreacties heel gemakkelijk binnen 5 minuten weer uitschakelen door jezelf te herprogrammeren. Mijn cliënten leer ik dit altijd de eerste sessie. Ook jou kan ik jou dit leren toepassen in een begeleidingssessie op de stressreacties die jij momenteel ervaart. Maar ook kun je dit leren door middel van video’s, opnames en schriftelijk materiaal in mijn online cursus.

Wil je meer weten over het herprogrammeren van je stress en andere onderbewuste programmaties?
Schrijft je in voor mijn nieuws en updates en je krijgt als welkom mijn gratis Ebook hierover toegestuurd.

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en Professionele LIVE THE CONNECTION® Coach.

Ze is gespecialiseerd op onderbewuste programmeringen te veranderen.
Zo kun jij op snelle en effectieve wijze je stressniveau verminderen en de mindset ontwikkelen, waarmee jij het leven creëert dat jij wilt!

Veel zorgverzekeringen vergoeden gedeeltelijk haar sessies vanuit de aanvullende zorgverzekering.

 

 

 

 

 

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This