Hoe hou je zelf je stressniveau laag?
Hierover kan ik je de komende weken verder informeren.
Ik stuur je tips hoe je jezelf zo kunt herprogrammeren.
Deze tips zijn voor mensen die zelf een stressreactie kunnen loslaten door zichzelf te herprogrammeren.

Stressreacties door snelle veranderingen

De veranderingen zijn erg snel gegaan de laatste weken. Het nieuws was al weken vol van Corona, maar nu door de toenemende beperkende maatregelen komt Corona heel dichtbij.

Om mij heen hoor ik steeds meer mensen die vertellen dat zij risico lopen als zij Corona krijgen. Jij hoort dit wellicht ook om je heen of je behoort tot deze groep.

Je zit opeens vrij geïsoleerd thuis en je normale dagstructuur valt weg.

Of je bent opeens met partner en kinderen fulltime thuis. Je behoort thuis te werken en tegelijkertijd je kind(eren) thuisonderwijs te geven.

Al deze situaties kunnen stressreacties oproepen als frustratie en boosheid over de situatie of de beperkingen, ergernissen aan mensen die zich niet aan maatregelen gehouden hebben, angst voor jezelf of geliefden, je depressief of eenzaam voelen door de isolatie, irritaties met je partner en kinderen, geldzorgen, piekeren hoe het verder moet etc.

 

Controleverlies zorgt voor stressreacties

Stressreacties ontstaan als er controleverlies is. De beperkende maatregelen en de onvoorspelbaarheid hoe het verder gaat lopen de komende weken/maanden maakt dat je controleverlies ervaart.

Je amygdala in je brein scant constant of er iets gebeurt dat controleverlies geeft. Je schiet onbewust in een stressreactie. Dit gebeurt zodra je iets ziet, hoort of voelt dat raakt aan iets wat controleverlies geeft of in het verleden heeft gegeven. De stresshormonen gaan door je lijf en je bent klaar om te vechten, vluchten of bevriezen. Bij ons mensen pakt het als bovenstaande stressreacties uit. Als de stressreacties zich opstapelen ontwikkel je een verhoogd stressniveau.

 

Je immuunsysteem werkt minder goed bij een verhoogd stressniveau

Te lang doorlopen met stress in je lichaam zorgt dat je immuunsysteem niet goed werkt. Je immuunsysteem was evolutionair gezien niet belangrijk op het moment dat je moest vechten of vluchten voor die beer of tijger. Je immuunsysteem werkt daarom slechter als je stress hebt. Ook vind er minder herstel plaats in je lichaam als je vecht, vlucht of bevriesreacties hebt.

Een goed werkend immuunsysteem en snel herstel in je lichaam, kun je echter nu heel goed gebruiken met het Corona-virus!

 

Je stressniveau verminderen door je stressreacties te herprogrammeren

Gelukkig kun je de stressreacties heel gemakkelijk binnen 5 minuten weer uitschakelen door jezelf te herprogrammeren. Mijn cliënten leer ik dit altijd de eerste sessie. Ook jou kan ik het binnen een half uur leren toepassen op de stressreacties die jij momenteel ervaart.

De komende weken ga ik wekelijks tips toe sturen aan cliënten en anderen die zelf een stressreactie kunnen loslaten met de methodes die ik gebruik om jezelf te herprogrammeren: PSYCH-K® en LIVE THE CONNECTION®. In de mails ga ik tips geven hoe je je stressniveau laag houdt.

Wil je in een half uur leren hoe je een stressreactie loslaat?
Dan bied ik op dit moment ook speciaal hiervoor sessies van 0,5 uur per AVG-proof (ISO27001) beeldbellen aan.
De kosten van een half uur begeleidingssessie zijn 40 euro. Dit is inclusief mijn voorbereidingstijd en het verslag van de sessie, dat ik je na afloop toestuur. Ook krijg je daarna de nieuwsbrieven met tips om je stressniveau laag te houden.

Heb je nog aanvullend budget uit je zorgverzekering?
Dan wordt 40 euro meestal volledig vergoed.
Hier kun je de vergoeding van jouw aanvullende zorgverzekering opzoeken.

 

Opgeven voor de mails met tips

Kun je al een stressreactie loslaten met PSYCH-K® of LIVE THE CONNECTION® en ben je geïnteresseerd om mijn tips te ontvangen?
Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en stuur mij daarna een e-mail dat je deze reeks van mails om je stressniveau te verlagen wilt ontvangen (beide heb ik van je nodig voor de AVG).
Dan zal ik je opnemen in deze speciale groep van nieuwsbrieven tijdens de CORONA-periode.

 

Veel succes en sterkte met je stressniveau de komende weken laag houden!

 

Else Diependaal is PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator en
Professionele LIVE THE CONNECTION® Coach

Lees ook:
Waarom werkt jezelf programmeren zo krachtig?
Hoe herprogrammeer je je onderbewuste?

 

 

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This