Zowel met LIVE THE CONNECTION als PSYCH-K® begeleid ik cliënten. Sinds LIVE THE CONNECTION steeds bekender wordt, krijg ik steeds vaker de vraag wat is het verschil tussen LIVE THE CONNECTION en PSYCH-K®?

In dit blog leg ik uit wat is het verschil is tussen beide energie psychologie methoden, maar ook leg ik uit wat de overeenkomsten zijn.

Het ontstaan van LIVE THE CONNECTION

LIVE THE CONNECTION noem ik wel een doorontwikkeling van PSYCH-K®. De ontwikkelaarster van LIVE THE CONNECTION, Marina Riemslagh was een trainer van PSYCH-K®. Ze heeft meerdere jaren PSYCH-K® workshops in de Benelux, maar ook daarbuiten als PSYCH-K® instructeur gegeven. Zelf heb ik bij haar de PSYCH-K® workshop Advanced gevolgd en ik was gelijk erg onder de indruk van haar. Ik wilde bij Marina alle PSYCH-K® workshops gaan herhalen, maar ik kreeg daar niet meer de gelegenheid toe.

In 2017 voelde Marina namelijk dat zij niet langer voldoende haar kwaliteiten, ervaring en ambitie in PSYCH-K® kwijt kon en is zij haar eigen methode gestart. De processen van basisworkshop de Kern van LIVE THE CONNECTION komen daardoor enigszins overeen met belangrijke processen uit PSYCH-K® workshops. Al zijn deze processen vaak sneller dan PSYCH-K® toe te passen om je onderbewuste te herprogrammeren.

Vervolgens is echter Marina Riemslagh doorgegaan met workshops ontwikkelen. Elke workshop zit vol met processen om diepere blokkades onder klachten op te sporen. Meer dan 80 processen zijn door Marina Riemslagh gaandeweg de aflopen jaren ontwikkeld. Het heeft mij een zeer uitgebreide toolkit aan transformatieprocessen gegeven naast de PSYCH-K® processen. In mijn gratis Ebook geef ik een beschrijving van de processen waarmee ik vaak aan blokkades in het onderbewuste werk.

Wat is het verschil tussen LIVE THE CONNECTION en PSYCH-K®?

Bij PSYCH-K® ligt de nadruk vooral op overtuigingspatronen veranderen om te werken aan klachten. Met LIVE THE CONNECTION kan er tevens aan overtuigingspatronen gewerkt worden, maar het is maar één van de vele processen om aan blokkades in je onderbewuste te werken.

Het onderbewuste is altijd uit op veiligheid. Patronen en blokkades waar je last van hebt en moeilijk vindt om bewust te veranderen zijn daarom terug te voeren op onderbewuste impulsen om jou te beschermen. LIVE THE CONNECTION kijkt zo naar mentale en lichamelijke klachten. Alle processen zijn er daarom op gericht om veiligheid in je onderbewuste te creëren om je impulsen te veranderen naar wat je wél wilt in je leven.

Omdat het onderbewuste altijd uit is op veiligheid zitten er onder hardnekkige lichamelijke en mentale klachten vaak blokkades die dieper zitten dan op overtuigingsniveau.

Daarom heeft Marina Riemslagh met LIVE THE CONNECTION in haar verdiepingsworkshops ook processen ontwikkeld, waarmee je kunt werken aan prenatale imprints, hechtingsproblemen, familiepatronen, andere oude lasten uit je familiesysteem, patronen ontstaan door grensoverschrijding en verwaarlozing, lichamelijke klachten, chronische ziekten en impulsen die je hebt meegetrokken vanuit voorgaande levens.

Overeenkomsten tussen LIVE THE CONNECTION en PSYCH-K®

Er zijn ook veel overeenkomsten tussen beide methodes. Beide werken met spiertesten om te communiceren met je onderbewuste. Zo kun je opsporen welke belemmerende overtuigingspatronen er onder klachten actief zijn, maar ook andere blokkades kun je zo opsporen en transformeren. Je doorloopt de stappen van de transformatieprocessen ook met beide methodes op ongeveer dezelfde manier.

Beide methoden werken met een veiligheidsprotocol. Er wordt gecheckt met het onderbewuste door middel van spiertesten of het veilig is om de blokkade op te heffen. Tevens wordt met spiertesten gecheckt met welk veranderingsproces de blokkade opgeheven kan worden.

Vervolgens na het veiligheidsprotocol doe je dit proces. Dit zijn houdingen, bewegingen, iets wat je uitspreekt, energiepunten op je lichaam, focus op ademhaling en/of geleide meditatie. Je onderbewuste is miljoenen keren sneller en effectiever dan jouw bewustzijn. Deze kan de nieuwe verbindingen in je brein en je onderbewuste automatische systeem binnen enkele minuten tot stand brengen. Beide methoden maken hier gebruik van. Vaak wordt bij beide methoden hiervoor gebruik gemaakt van een houding die een versnelde leer -en verwerkingsstaat geeft.

Tenslotte een laatste overeenkomst die zeker het vermelden waard is: Met beide methoden kun je supersnel (meestal binnen 5 minuten) je stressreacties en trauma’s verwerken. Het mooie van LIVE THE CONNECTION is dat ik je dit mag leren. Praktisch al mijn cliënten leer ik dit, zodat je je stressreacties ook thuis kunt herprogrammeren. Je krijgt hiermee als het ware je eigen EMDR die je te allen tijde op jezelf kunt toepassen.

Dit ontstressen leer ik je in mijn online cursus en/of in mijn begeleidingssessies. Vaak leer ik in de begeleidingssessies ook hoe je door middel van spiertesten ook de onderliggende triggers (trauma) kunt opsporen, zodat je steeds meer innerlijke rust krijgt of weer snel kunt bereiken!

Gratis kennismakingsgesprek

Wil jij meer innerlijke rust of belemmerende patronen doorbreken?
Wil je meer weten hoe ik je in een traject hiermee kan helpen?

Of pas je al PSYCH-K® op jezelf toe en was het ook jouw vraag wat is het verschil tussen LIVE THE CONNECTION en PSYCH-K®?
Heb jij een hardnekkige lichamelijke of mentale klacht en wil je bespreken of je met LIVE THE CONNECTION de diepere blokkades kunt transformeren?

Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in en we bespreken hoe ik je hiermee kan helpen.

Op deze pagina kun je jouw kennismakingsgesprek inplannen en kun je lezen wat er doorgaans in een kennismakingsgesprek besproken wordt.

 

Else Diependaal is Professionele LIVE THE CONNECTION Coach en PSYCH-K® Gezondheid & Welzijns Facilitator.

Ze is gespecialiseerd op onderbewuste programmeringen te veranderen met energie psychologie.
Zo kun jij op snelle en effectieve wijze je stressniveau verminderen en de mindset ontwikkelen, waarmee jij het leven creëert dat jij wilt!

Veel zorgverzekeringen vergoeden gedeeltelijk haar sessies uit de aanvullende zorgverzekering.

 

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This