Herken je dit uitstelgedrag? Je hebt net iets afgerond en bent aan het bedenken wat je nu zult gaan doen. Je bedenkt je dat je een bepaalde taak nodig moet doen, maar toch doe je het niet. Omdat je er geen zin in hebt, pak je eerst iets anders op.

Vanmorgen had ik dit ook. Ik moest nodig mijn voorbereiding van deelname aan het Healingfestival gaan afmaken om mijn aandeel klaar te hebben op de voorbereidingsafspraak met mijn collega. Toch wilde ik er niet aan beginnen. Het voelde niet goed om eraan te beginnen.

Toevallig had ik zojuist daarvoor nog iets gelezen over uitstelgedrag. Ik had net doorgelezen waar je de procedure om stress te transformeren allemaal op kunt toepassen. Uitstelgedrag stond in dit lijstje. Ik realiseerde mij opeens dat ik uitstelgedrag had.

Met een spiertest testte ik of ik soms stress op het voorbereiden had. En ja, bingo! Gelijk de procedure om stress op te heffen even snel gedaan. Daarna ben ik in actie gekomen en gelijk gestart met het voorbereiden. Het voorbereiden ging vervolgens moeiteloos. Het voelde nu helemaal goed om eraan te werken.

Zo simpel kan het dus zijn om je uitstelgedrag aan te pakken. En vervolgens kun je moeiteloos met een goed gevoel werken aan wat je aan het uitstellen was!

Uitstelgedrag aanpakken
Wil jij ook leren om binnen enkele minuten je uitstelgedrag aan te pakken? En ook gelijk leren andere stress op te heffen? In een sessie van 60 minuten kan ik je leren spiertesten of je stress hebt en vervolgens hoe je de procedure toepast. Lees meer over de procedure in mijn blog Leer nu je stressreacties snel en effectief te stoppen.

In de maand september 2017 krijg je er ook GRATIS het boek Vandaag geen stress met PSYCH-K erbij!

 

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This