Vaak kon ik me op een feest of workshop onzeker voelen als ik weinig mensen kende. Deden we iets gezamenlijks, dan had ik goed naar mijn zin. Zodra we echter wat gingen eten of drinken, voelde ik mij onzeker worden. Het contact maken met anderen vond ik al spannend. Lukte dit, dan vond ik het vaak lastig om een leuk gesprek op te bouwen en mij in het gesprek op mijn gemak te voelen. Het leek of anderen daar weinig last van hadden en het prima naar hun zin hadden. Terwijl ik me steeds meer onzeker en eenzaam voelde worden.

Wat speelde er bij mij dat ik me onzeker en eenzaam ging voelen?
Ik realiseer mij nu dat ik erg bezig was met wat anderen van mij zouden vinden, omdat ik er graag bij wilde horen. Mezelf zijn durfde ik daardoor niet meer. Zo verloor ik de verbinding met mezelf en waar ik zelf behoefte aan had. In de hoop erbij te horen gebeurde het tegenovergestelde: ik ging mij steeds meer onzeker en eenzaam voelen.

Dit is het spanningsveld waar we allemaal in meer of mindere mate mee te maken krijgen in een groep: de behoeften ik wil mezelf zijn versus ik wil erbij horen.

Daarom, als je bovenstaande herkent, is het goed om voor jezelf de volgende overtuigingspatronen te onderzoeken en eventueel te veranderen:

Ik kan en mag mijzelf zijn in een groep
Ik kan en mag voelen wat ik nodig heb in een groep
Ik kan en mag er met alles van mijzelf zijn in een groep

Zodra je volledig jezelf kan en mag zijn in een groep, is de kans groot dat je er in de groep zonder moeite bij gaat horen.

Wil jij je zeker in groepen gaan voelen?
Of aan andere aspecten van je zelfvertrouwen werken?

Met energie psychologie methodes om jezelf te herprogrammeren kan ik je snel en eenvoudig helpen met het opsporen en veranderen van je overtuigingspatronen.
Door je overtuigingspatronen te veranderen ga je je meer zeker voelen.
Zo kom je weer in je kracht te staan.

Voor meer informatie over jezelf herprogrammeren meld je aan voor mijn gratis EBook of neem contact op voor een kennismaking.

Lees meer over:
Vergroten van je zelfvertrouwen
Waarom ben je wel of niet blij met jezelf?
Zorgen voor je behoeften en de balans van geven en nemen
Depressie als kans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest

Share This