Psychosomatische klachten

Psychosomatische klachten zijn klachten waarvoor geen lichamelijke oorzaak te vinden is. Klachten als lichamelijke pijnklachten, buikklachten, zwakke weerstand, vermoeidheid, slaapproblemen, etc. kunnen in bepaalde periodes van je leven spelen en veel ongemak geven.

Stress
De oorsprong van deze klachten is regelmatig terug te vinden in stress die iemand in het dagelijks leven ervaart. Vaak kunnen de klachten weer verdwijnen als de omstandigheden veranderen of als de stress die je ervaart over de stressvolle situatie verlaagd wordt. Blijven de klachten of verergeren zij, dan is er iets nodig om de stress in je lichaam op te heffen.

Automatische stressrespons ongewild actief
Er zijn aanwijzingen dat de lichamelijke spanningsklachten of psychosomatische klachten zijn terug te voeren op de automatische stressrespons van je lichaam, die ongewild actief blijft. Het is de respons die in mensen (en dieren) ontstaat als reactie op een gevaar: als er een tijger voor je staat, dan komt je hele systeem razendsnel en automatisch in actie om te vechten, vluchten of bevriezen door oa het stresshormoon cortisol aan te maken.

Overleving: sympathisch systeem
Het sympathische systeem wordt dan actief en alleen de functies van het lichaam die nodig zijn voor overleving krijgen voeding. Ondanks dat wij niet meer te maken hebben met levensgevaarlijke dieren, is dit systeem nog steeds in ons mensen actief als wij stress ervaren.

Herstel: parasympatisch systeem
Onder normale omstandigheden komt je systeem weer tot rust als “het gevaar” geweken is en wordt het parasympatische systeem geactiveerd, die rustgevende hormonen aanmaakt. Dit parasympatische systeem is nodig om je gehele lichaam weer van de nodige voedingstoffen te voorzien en je lichaam zich te laten herstellen.

Onvoldoende herstel
Je lichaam blijft dus bij een verstoorde stressresponse in een toestand van alertheid, terwijl de stressvolle gebeurtenis voorbij is. Je lichaam krijgt dan geen of onvoldoende gelegenheid tot herstel, wat op den duur psychosomatische klachten kan geven.

Terug naar rust in je lichaam
Met PSYCH-K® is het mogelijk om te communiceren met je lichaam via het onderbewuste. Het is mogelijk om met PSYCH-K® te gaan zoeken naar stressfactoren, die mogelijk je stressresponse ongewild actief houden. Met PSYCH-K® kan de stress gevonden worden en de stresssituaties getransformeerd worden naar rust en vrede. Tevens kunnen belemmerende overtuigingen gerelateerd aan deze stressfactoren veranderd worden in bekrachtigende overtuigingen. Zo kan er weer rust in je lichaam komen en kan het zelfherstellend vermogen van je lichaam geactiveerd worden.

Zelfherstellend vermogen versterken
Het Optimal Health and Wellbeing Program van PSYCH-K® bevat naast het transformeren van stressfactoren nog andere uitgebreide processen om het zelfherstellend vermogen van je lichaam te versterken.

Lees voor meer informatie over PSYCH-K® en het communiceren met het onderbewuste ook mijn blogs over lichamelijke klachten of download mijn gratis ebook.

PSYCH-K® is een doeltreffende en simpele manier om emotionele en fysieke stress te verminderen. PSYCH-K® werkt aan de stress en overtuigingen die ‘onder’ de gezondheidsklachten liggen. Het is geen genezingsmethode. Het wordt ook niet aangeboden als een ‘behandeling’. Zodanig is het een aanvulling op reguliere behandelingen. Er zijn ervaringsverhalen die vertellen dat psychosomatische klachten verdwijnen. Op dit moment is het niet wetenschappelijk bewezen dat dit ten gevolge van PSYCH-K® is.

Ik gebruik cookies om zeker te stellen dat mijn website jou de beste ervaring geeft.

Pin It on Pinterest